szerző:
hvg.hu

Ma délután Oscar-díjra jelölték Enyedi Ildikó Testről és lélekről című filmjét. A film rendezőjét és producerét az ötös lista kihirdetése után pár perccel értük el.

Mécs Mónika, producer

Mennyire remélték, hogy összejön a jelölés?

Egyrészt nagyon reménykedtünk, másrészt tisztában voltunk azzal, hogy a shortlisten nagyon komoly filmek szerepelnek. De persze titkon reménykedtünk.

Hogy teltek az elmúlt percek?

Összegyűltünk a stábtagokkal, itt van Enyedi Ildikó is. Fantasztikus és feszült pillanat volt, sírtunk, nevettünk és ugráltunk, fel sem fogjuk még azt, ami történt. Mostantól már bármi megtörténhet és annak az ellenkezője is.

Enyedi Ildikó, rendező

Itt ülünk együtt a lakásban a stábbal. Nagyon jó volt egymás szemébe nézni azokkal, akikkel végigcsináltuk ezt az egészet. Azt viszont nagyon sajnálom, hogy a színészek nincsenek itt velünk – az utolsó pillanatban szerveztük ezt a kis összejövetelt, és őket babonából nem hívtam meg. Örökre hiányozni fognak abból a videóból, amit itt közben felvettünk.

Szerencsés vagyok, hogy minden filmemnek jó a visszhangja, de igazából ez a filmem és Az én XX. századom futotta a legnagyobbat. Mindkét film esetében hagytak minket nyugodtan dolgozni, megkaptuk azt a támogatást, amiből, amivel spórolósan, de jól és nyugodtan lehetett dolgozni.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!