HVG Extra Pszichológia
HVG Extra Pszichológia

Többé nem érdekes, ki mit ír az igényeiről a profilján.

Rájöttek a sikeres internetes társkeresés titkára – állítják az Iowa Egyetem kutatói: az embereket múltbeli érdeklődésük és korábbi kapcsolataik alapján kell párba rendezni, nem pedig az alapján, hogy saját maguk mit írnak a profiljukon az igényeikről.

Kang Zhao és Xi Wang az egyik népszerű amerikai társkereső oldal 47 ezer felhasználójának 475 ezer kapcsolatfelvételi kísérletét nézte meg, és azt találta, hogy mindössze a negyedére érkezett válasz.

Hogy javítsák az arányt, új ajánlási modellt alkottak: az algoritmus a párkeresők korábbi aktivitására épít, amikor lehetséges partnereket javasol; hasonló elven működik, mint az online videotékák ajánlói.

A képlet két fő tényezője a felhasználó ízlése, amit abból állapítanak meg, hogy korábban kikkel kereste a kontaktust, és a vonzerő, amit pedig annak alapján, hogy ebből mennyit viszonoztak. Zhao szerint így 44 százalékra emelhető a viszonzási arány, ami sikeresebb a hagyományos modellnél.

Hasonló cikkeket a HVG Extra Pszichológia legfrissebb, május 26-án megjelent számában olvashat, mely test és lélek egymásra hatásával foglalkozik: Hogyan lehetünk harmóniában a testünkkel? Mit üzennek a betegségeink? Mi áll evési zavaraink hátterében? Keresse az újságárusoknál vagy rendelje meg – akár a régebbi számokat is – kiadónál!

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!