szerző:
MTI / hvg.hu

Összesen harmincegy sportoló nyolc évvel ezelőtti, pekingi olimpián levett mintájában bukkantak tiltott szerekre, így ők várhatóan nem indulhatnak nyáron a riói ötkarikás játékokon. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság kedden jelentette be, hogy hat sportágban 12 ország képviselője bukott meg a megismételt ellenőrzésen.

A 454 újravizsgált minta olyan sportolóké, akik várhatóan ott lettek volna idén is az ötkarikás játékokon.

A NOB közleménye szerint az érintett országokat hamarosan értesítik, ugyanakkor ezzel még nincs vége az ügynek, hiszen hamarosan 250 olyan mintát vizsgálnak majd újra, amelyeket négy éve Londonban vettek le.

A hvg.hu megkereste az ügyben Tiszeker Ágnest, a Magyar Antidopping Csoport (MACS) vezetőjét, aki azt mondta: a NOB velük egyelőre nem közölt semmit az üggyel kapcsolatban, és ha esetlegesen lenne is magyar érintett, arról először a Magyar Olimpiai Bizottságot fogják értesíteni.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!