szerző:
MTI

Az Egyesült Államok csapata a riói olimpián szerezheti meg az ország 1000. aranyérmét, és az olimpiák történetében az amerikaiak lehetnek az elsők, akik ezt elérik.

©
Az 1000. aranyhoz még 22-re van szükségük a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) szerint, de az Egyesült Államok olimpiai küldöttsége egy sajtótájékoztatón közölte, nem teljesen egyértelmű, hogy eddig hány aranyat szereztek.
Kérdéses például az amúgy osztrák Julius Lenhart tornász 1904-es St. Louis-i elsősége, mert egy philadelphiai klub versenyzőjeként állt rajthoz, s ezért az Egyesült Államok saját csapatában tartotta nyilván.
Az Egyesült Államok Olimpiai Bizottságának marketingvezetője, Lisa Baird elmondta, hogy ezzel együtt készülnek "valami különlegességgel" az ezredik arany megünneplésére.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!