szerző:
hvg.hu

A tévét sem lehet látni rendesen azokban a lakásokban, amelyekbe visszaverődik a fény a stadion eredetileg tojáshéj színű ponyvájáról.

Elvakítja a szombathelyi Haladás Stadion hatalmas, fehér ponyvája a környéken lakókat. Arra panaszkodnak, hogy napközben csak lehúzott redőnyök és elsötétített ablakok mellett tudnak megmaradni lakásukban – hangzott el a keddi RTL Híradóban.

A sportkomplexum olyan speciális, üvegszálas szövetborítást kapott, ami az UV fény hatására kifehéredett, így a közeli lakások erkélyére inkább csak napszemüvegben érdemes kimenni, ha süt a nap, olyan vakító a ponyváról visszaverődő fény.

A panellakások és a stadion között négysávos őt van. A ponyva teteje éppen egy szintben van a felsőbb emeleteken lévő lakásokkal, ahol az egyik lakó szerint a tévét sem látják bent a fénytől. Egy másik lakó azt mondta, hogy mág fátyolfelhős idő esetén is nagyon zavaró a fény.

A 13,7 milliárd forintból épül arénára márciusban kezdték felszerelni a ponyvát, ami eredetileg tojáshéj színű volt.

A vakító fény nemcsak a lakókat, hanem az autósokat is zavarja, a stadionnál van ugyanis a város egyik forgalmas csomópontja.

Keresték a stadion illetékeseit is az ügyben, de az esti adásig nem válaszoltak a ponyvával kapcsolatos kérdésekre.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!