szerző:
hvg.hu

A tévét sem lehet látni rendesen azokban a lakásokban, amelyekbe visszaverődik a fény a stadion eredetileg tojáshéj színű ponyvájáról.

Elvakítja a szombathelyi Haladás Stadion hatalmas, fehér ponyvája a környéken lakókat. Arra panaszkodnak, hogy napközben csak lehúzott redőnyök és elsötétített ablakok mellett tudnak megmaradni lakásukban – hangzott el a keddi RTL Híradóban.

A sportkomplexum olyan speciális, üvegszálas szövetborítást kapott, ami az UV fény hatására kifehéredett, így a közeli lakások erkélyére inkább csak napszemüvegben érdemes kimenni, ha süt a nap, olyan vakító a ponyváról visszaverődő fény.

A panellakások és a stadion között négysávos őt van. A ponyva teteje éppen egy szintben van a felsőbb emeleteken lévő lakásokkal, ahol az egyik lakó szerint a tévét sem látják bent a fénytől. Egy másik lakó azt mondta, hogy mág fátyolfelhős idő esetén is nagyon zavaró a fény.

A 13,7 milliárd forintból épül arénára márciusban kezdték felszerelni a ponyvát, ami eredetileg tojáshéj színű volt.

A vakító fény nemcsak a lakókat, hanem az autósokat is zavarja, a stadionnál van ugyanis a város egyik forgalmas csomópontja.

Keresték a stadion illetékeseit is az ügyben, de az esti adásig nem válaszoltak a ponyvával kapcsolatos kérdésekre.