szerző:
MTI

A Magyar Sí Szövetség azt elismerte, hogy tavaly nem látták versenyezni, a helyszínen az edzéseken pedig látták, hogy mire képes, de mivel senkinek a helyét nem vette el, így nem érezték úgy, hogy nem szabad elindulnia az olimpián.

Swaney Elizabeth szabadstílusú síző, aki a pjongcshangi téli olimpián magyar színekben félcsőben szerepelt, felkészülését és versenyzését is saját forrásból fedezte - közölte a Magyar Sí Szövetség, miután komoly vihart kavart a síző produkciója az olimpián.

Swaney-nek, aki Magyarország első olimpián szereplő szabadstílusú sízője, trükköket kellett volna bemutatnia a félcsőben, de csak végigsiklott a pályán trükkök nélkül, így végül utolsó helyezett lett a maga számában, igaz, ketten kiestek a mezőnyből, mert elestek. A produkciót itt megnézheti.

A Magyar Sí Szövetség állásfoglalásából kiderül, a sportág kvalifikációs szabályzata és pontozásos rendszere tette lehetővé, hogy az amerikai születésű sportoló kvótát szerezzen az eseményre. A dél-koreai játékokon 24-en szerepelhettek, miközben egyelőre kevés a magas színvonalat képviselő versenyző.

A 33 éves Swaney, akinek édesanyja magyar, úgy juthatott indulási joghoz, hogy az, aki egyetlen trükk bemutatása nélkül lejön a pályán, több pontot kap, mint aki különféle elemeket mutat be, de elesik a gyakorlat során. Erre volt példa az ötkarikás selejtező is, melynek első futamában még két riválisát megelőzte Swaney, mivel azok estek, és a világkupaversenyeken is így szerzett pontokat.

A Magyar Sí Szövetség azt elismerte, hogy tavaly nem látták versenyezni, a helyszínen pedig az edzéseken észlelték, hogy mire képes, de mivel senkinek a helyét nem vette el, így nem érezték úgy, hogy nem szabad elindulnia az olimpián.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!