szerző:
techline.hu

A biztonsági mentések készítése fontos anyagainkról, dokumentumainkról, esetleg magáról a rendszerről meglehetősen...

A biztonsági mentések készítése fontos anyagainkról, dokumentumainkról, esetleg magáról a rendszerről meglehetősen fontos tevékenység, és nemcsak a cégek, hanem az otthoni felhasználók számára is. Ehhez számtalan kereskedelmi forgalomban lévő és ingyenes program közül választhatunk. Aki még nem döntött, annak érdemes egy pillantást vetni az Easeus Todo Backup Home 2 szoftverre.

Kellemes és áttekinthető felület

Az Easeus Todo Backup Home 2 meglehetősen komoly program, annak ellenére, hogy ingyen juthatunk hozzá.
Az új verzió többek között arra is képes, hogy egy teljes merevlemezt vagy partíciót mentsen le - milyen jól is jön ez, amikor valamiért sérül a rendszer és vissza kell tennünk mindent! -, de emellett alkalmazhatjuk természetesen a valamivel megszokottabb „kijelölt mappák tartalmának mentése” feladatkörben is. Utóbbi esetben akár növekményes mentést is képes készíteni, vagyis csak azokat a fájlokat menti, amelyek a legutóbbi backup óta jöttek létre vagy módosultak. Ez hely- és időtakarékos megoldás, ha a biztonsági mentésre használt külső merevlemez, hálózati tárhely vagy mondjuk FTP szerver esetleg nem lenne elég méretes az állandó többszörös mentéshez (ráadásul később áttekinthetőbb is így az egész).

Dátum vagy név szerint kereshetjük vissza a mentéseket

A program természetesen időzíthető is, vagyis a megadott időpontokban elindítja a backup folyamatot, minden beavatkozás nélkül, a háttérben.

Klónozási lehetőség

Érdekesség, hogy bootolható CD-t is gyárthatunk vele, ami jól jöhet, ha teljesen elhalt rendszerünket kell újrarakni biztonsági mentésből. A Home változat ebből egy Linux alapút tartalmaz, a fizetős verziók pedig emellett kapnak egy WinPE alapút is, több lehetőséggel.
Itt is beleszaladunk tehát az „ingyen, de kevesebbet” elvbe, ami persze a készítők szempontjából érhető is, az otthoni felhasználóknak viszont valószínűleg tényleg több, mint elég, amit a Home változat díjmentesen nyújt. A különféle változatok közötti különbséget itt találják meg részletesen.

Extra funkciók

Azért persze negatívumai is akadnak, amelyekből a legkomolyabb talán, hogy nem tud magyarul, illetve hogy a telepítése után egy újraindítást is el kell végeznünk, mivel bizonyos funkcióihoz egy drivert is telepít a rendszerre.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!