Ingyen backup program, meglepő tudással!

2011. február 01., kedd, 05:15
Szerző:


Címkék: ; ; ; ; ; ;

A biztonsági mentések készítése fontos anyagainkról, dokumentumainkról, esetleg magáról a rendszerről meglehetősen...

A biztonsági mentések készítése fontos anyagainkról, dokumentumainkról, esetleg magáról a rendszerről meglehetősen fontos tevékenység, és nemcsak a cégek, hanem az otthoni felhasználók számára is. Ehhez számtalan kereskedelmi forgalomban lévő és ingyenes program közül választhatunk. Aki még nem döntött, annak érdemes egy pillantást vetni az Easeus Todo Backup Home 2 szoftverre.

Kellemes és áttekinthető felület

Az Easeus Todo Backup Home 2 meglehetősen komoly program, annak ellenére, hogy ingyen juthatunk hozzá.
Az új verzió többek között arra is képes, hogy egy teljes merevlemezt vagy partíciót mentsen le - milyen jól is jön ez, amikor valamiért sérül a rendszer és vissza kell tennünk mindent! -, de emellett alkalmazhatjuk természetesen a valamivel megszokottabb „kijelölt mappák tartalmának mentése” feladatkörben is. Utóbbi esetben akár növekményes mentést is képes készíteni, vagyis csak azokat a fájlokat menti, amelyek a legutóbbi backup óta jöttek létre vagy módosultak. Ez hely- és időtakarékos megoldás, ha a biztonsági mentésre használt külső merevlemez, hálózati tárhely vagy mondjuk FTP szerver esetleg nem lenne elég méretes az állandó többszörös mentéshez (ráadásul később áttekinthetőbb is így az egész).

Dátum vagy név szerint kereshetjük vissza a mentéseket

A program természetesen időzíthető is, vagyis a megadott időpontokban elindítja a backup folyamatot, minden beavatkozás nélkül, a háttérben.

Klónozási lehetőség

Érdekesség, hogy bootolható CD-t is gyárthatunk vele, ami jól jöhet, ha teljesen elhalt rendszerünket kell újrarakni biztonsági mentésből. A Home változat ebből egy Linux alapút tartalmaz, a fizetős verziók pedig emellett kapnak egy WinPE alapút is, több lehetőséggel.
Itt is beleszaladunk tehát az „ingyen, de kevesebbet” elvbe, ami persze a készítők szempontjából érhető is, az otthoni felhasználóknak viszont valószínűleg tényleg több, mint elég, amit a Home változat díjmentesen nyújt. A különféle változatok közötti különbséget itt találják meg részletesen.

Extra funkciók

Azért persze negatívumai is akadnak, amelyekből a legkomolyabb talán, hogy nem tud magyarul, illetve hogy a telepítése után egy újraindítást is el kell végeznünk, mivel bizonyos funkcióihoz egy drivert is telepít a rendszerre.

2 HOZZÁSZÓLÁS
2011. február 8., 14:29 delpiera

Kedves Júlia. A Backup rendszer nem új dolog, hanem nagyjából egyidős a PC-vel! Nagyon sokban különbözik a Rendszer visszaállításától. Gondoljon csak bele: ha adódik egy olyan vírus fertőzése, szoftver vagy eszközillesztő hibája, ami miatt már el sem indul a gépe, mit kezd a rendszer visszaállítással? Ahhoz minimálisan egy csökkentett módban elinduló rendszer kell, különben marad az újratelepítés. Ilyenkor jön jól egy Backup program által készített,külső merevlemezre vagy DVD-re (az adott rendszer méretétől függően, de általában egy külső merevlemezt használunk) készített teljes rendszermentés, amiből mind a rendszert, mind a telepített programokat, a beállításokat, fájlokat néhány perc alatt vissza lehet állítani a programmal készített BOOT-CD segítségével - szemben a rendszer és a programok újratelepítésével, ami akár napokat is igénybe vehet, ha precizen szertné visszakapni az elveszett gépét - és akkor még mindig elvesztek a "képszerkesztései és a word-ben tárólt írásai"! Hát röviden erre jó a Backup program, amivel még merevlemezhalál esetén is,akár egy újonnan beszerelt merevlemezre is visszanyerheti erdeti rendszerét.

2011. február 7., 12:20 Julia Király

Kedves Rechline, vagy akárki. Tekintettel arra, hogy az internettel kapcsolatban laikus vagyok, nagyon örülnék, ha valakitől felvilágosítást kapnék az Easeus Todo Backup Home 2-kel kapcsolatban. Azt tudom, ha valamit elrontok (elromlik) a számítógépemben, és az ujra indítás után sem javítódik ki, a visszaállítás rendszerrel megoldhatom, ha nem a kemény lemez sérült meg. A fontos dolgokat gyakran letőltöm DVD-re, így nem veszik el, ha komoly probléma merül fel a gépemen. Következésképp megoldható Backup nélkül is. Nem értem, mi az új a Backup rendszerben? Gondolom, a Backup is a merevlemezre ment, és ha sérül a merevlemez, hogyan maradnak sértetlenek az oda mentett képszerkesztéseim, és a word-ben tárólt írásaim?

Véleménye van? Ossza meg velünk!


Ingyen backup program, meglepő tudással!
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
HIRDETÉS
Most erről beszélnek

György Kövesdi: „"Ha valakinek nem tetszik az elődökhöz hasonlóan még mindig nagyon...” » Samsung Galaxy S5 teszt: idén is jobb lett, de idén is műanyag


András Molnár: „260 pénzért már elég komoly laptopot kapok, vagy egy közöepes telefont...” » A fémmobil újra támad: teszten az új HTC One


L4z4: „Aki ennyiért megveszi, az vagy milliomos és hülye, vagy csak hülye de...” » A fémmobil újra támad: teszten az új HTC One

Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X