szerző:
hvg.hu

Az emberi kézzel behozhatatlan, sőt számunkra tulajdonképpen elképzelhetetlen időt egy robot állította be Birminghamben. Jól figyeljen, mutatjuk.

Saját korábbi rekordját múlta felül a David Gilday – Mike Dobson duó. A három évvel ezelőtt általuk készített robot 5,27 másodperc alatt rakta ki a Rubik-kockát, míg az idei Cubestormer 3 névre hallgató robotnak már csak 3,253 másodpercre volt ehhez szüksége. Nézze.

Az ARM processzorral működő gépet a két fejlesztő – akik közül az egyik, Gilday az ARM egyik vezető mérnöke – szabadidejében készítette el, 18 hónap kellett a tervezéshez és megépítéshez. A szakemberek most egy még gyorsabb megoldóroboton dolgoznak.

Bár létezik olyan robot is, amelyik egyetlen másodperc alatt rakta ki a kockát, annál azonban a helyzet elemzésére fordított időt nem számolták bele a rekordba, csak magát a megoldást.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!