szerző:
hvg.hu

Újabb élmény adódik a telefonos, táblagépes játékokhoz, immár valóban érezni fogja, hogy valami történik a játékban.

Az úgynevezett haptic feedback, azaz a rezgéses visszajelzős technológia vezető cége, az Immersion már évek óta dolgozik azon, hogy a készülékek visszajelezzék az ujjaknak, ha történik rajtuk valami. A vállalat olyan neves mobiljáték-fejlesztőkkel dolgozik együtt ezen, mint a Rovio, a Ubisoft vagy a HandyGames, pont azért, hogy átírják régi, nagysikerű játékaikat új, érzékszervi tapasztalatokkal bővült változatokra.

A Google most bejelentette, hogy új szekciót indít a Google Play áruház játékrészlegében Enhanced Gameplay néven, és azok a játékok kerülnek ide, amelyek már használják az Immersion fejlett haptic technológiáját. (Ehhez egyébként effektekkel teli fejlesztői eszközkészletet ad az Immersion a játékkészítőknek.)

©

Attól sem kell tartani, hogy az újdonság megterheli majd az akkumulátort, a technológia ugyanis rendkívül hatékony ebből a szempontból, körülbelül annyit fogyaszt a haptic feedback, mint a készülék hangszórói.

Az Enhanced Gameplay bejelentésével tíz játék került fel a listára, különböző független gyártóktól, és eltérő kategóriákban. A játékok: Angry Birds Friends (Rovio Entertainment), Archery Tournament and Basketball Tournament (Fat Bat Studios), Clouds & Sheep and Ninja Hero Cats (HandyGames), Drag Racing and Nitro Nation Stories (Creative Mobile), Fishing Superstars: Season 3 (GAMEVIL Inc.), Hero Siege (Panic Art Studios), Orbital Free (bitforge), Solo Air (Coding Caveman), The Spookening (Modesty), Trials Frontier (Redlynx, a Ubisoft studio)

A lista természetesen tovább bővülhet, ha a többi fejlesztő is implementálja majd játékaiba az Immersion technológiáját.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!