szerző:
hvg.hu

Még mindig csak néhány újságírónak mutatta meg az LG a papírként feltekerhető képernyőjének prototípusát, de így legalább pár videó készülhetett arról, hogyan is működik a fejlesztés jelenlegi fázisában.

Néhány éven belül szeretné piacra dobni az LG azokat a tévékészülékeket és monitorokat, melyekben a CES 2016 szakkiállításon szűk körben bemutatotthoz hasonló képernyők vannak. A vállalat Mashable-nek nyilatkozó alelnöke, KJ Kim szerint hosszabb távon a tévénket és az érintőképernyős eszközeinket is egyszerűen feltekerhetjük és magunkkal vihetjük majd.

A jelenleg prototípusként létező technológia ott tart, hogy a képernyőt egy 40 centi átmérőjű hengerré lehet feltekerni, de a cél az, hogy egy nagyon vékony, 3 centi átmérőjű henger lehessen belőle.

A 18 hüvelykes (kb. 46 centis) és mindössze 1 mm vastag képernyő tekergetéséről több videó is készült.

A CES 2016 kiállítás összes újdonságát itt találja. Ha nem szeretne lemaradni a továbbiakról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!