szerző:
hvg.hu

Mit tenne, ha új lap nyitásakor a Chrome-ban századmásodpercre pontosan látná a korát? Az idő rohanását észlelve talán jobban odafigyelne életére, éppen ezért remek motivációs lehetőség ez a bővítmény.

Nézd, hogy rohan az idő! – szólt réges rég a VIP slágere, és mostantól naponta többször jelezheti ugyanezt a Mortality - New Tab. A Chrome böngészőben használható bővítmény ugyanis azzal motivál, hogy akár századmásodpercre pontosan is mutatja a korunkat minden új lap nyitásakor.

Ezzel egy folyamatosan rohanó órát kapunk, bár tapasztalatunk szerint a másodpercmutatós óra is elég, hiszen ehhez sem feltétlen szoktunk hozzá, csak a perc mutatókhoz, amelyek viszont nem pörögnek olyan gyorsan, hogy éreztessék a lényeget. Haladnunk kell a munkával, otthon ülve pedig inkább arra ösztönözhet, hogy hasznosabb és/vagy élvezetesebb dolgot csináljunk, mint a netezés.

©

Ehhez csak meg kell adni születési dátumunkat a telepítés után új lap nyitásakor megjelenő menüben, illetve az "Add Time" lehetőséggel órát és percet is beállíthatunk, ha tudjuk, hogy hány óra hány perckor születtünk. Alatta kiválaszthatunk egy témát, illetve azt, hogy mivel végződjön az életünkből eltelt idő (pl.: másodperc, századmásodperc, stb.).

Ha nem adunk meg óra, perc pontosságú születési időpontot, akkor éjfélhez képest mutatja az időt, így egyúttal egy órát is kapunk új lap nyitásakor.

©

Ha ez érdekes volt, hasonlókért lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.