szerző:
hvg.hu

Egy legendás színész adta kölcsön a hangját a Waze közösségi alapú közlekedési és navigációs alkalmazásnak.

Bővítette választható hangjainak listáját a Waze, az amerikai autósok Arnold Schwarzenegger, Kevin Hart és Terry Crews mellett mostantól a legendás színész, Morgan Freeman hangját is kiválaszthatják, hogy segítségükre legyen a forgalomban.

A színészre részben azért esett a választás, mivel a hangja a legmenőbbek közé tartozik Hollywoodban, másrészt pedig össze akarták kapcsolni GPS-hanggá válását a Támadás a Fehér Ház ellen 2.: London ostroma című film premierjével. A film egyik főszereplője természetesen Freeman, és ha valaki belép a hangok kiválasztásához, egy kis reklámot is kap.

©

A Waze szerint Freeman hangja valószínűleg igen keresett lesz az appot használók között, így a reklám is jó helyet kaphat itt, legalábbis a film premierjéig.

A Waze appot 2007-ben fejlesztették ki Izraelben, hat évvel később pedig nem kevesebb, mint egymilliárd dollárért vette meg a Google.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!