szerző:
hvg.hu

Több száz legendás, Apple II-játékot és -programot próbálhat ki mostantól a böngészőjében.

Óriási felhasználói bázissal dicsekedhetett az Apple II, amelyik népszerű játékfejlesztési platformnak (is) számított a 70-es és 80-as években, sőt még a 90-es évek elején is. Játékklasszikusai sok mai játékhoz adtak ötletet, ihletet, így örömmel üdvözölhető, hogy több mint 500 programmal (játékkal) gazdagodott az Internet Archive-on az Apple II-gyűjtemény.

A mostani frissítés 4am-nek köszönhető, bár hogy ő kicsoda, vagy hogy kiket takar a név, egyelőre nem tudni.

©

A játékokat bárki elérheti a böngészőjéből, csupán erre a linkre kell kattintani. Néhány népszerű arcade játék persze már korábban is elérhető volt a neten, de a mostani „4am kollekcióban” olyan programok is vannak, amelyek először jelennek meg online. (A játékok géptől és böngészőtől függően lassan indulhatnak el.)

Tetris, Prince of Persia, Donkey Kong, Sim City – ha érdekli 13 nagy klasszikus is, azokat is játszhatja böngészőben, itt találja hozzájuk a linkeket.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!