szerző:
hvg.hu

Véget ért a tesztidőszak, a következő hetekben minden mobilon megjelenik majd az üzenetküldő alkalmazás felső sávjában a Messenger Day.

Tavaly szeptember-október könyékén sokakat kerülgetett az idegbaj, amikor a Facebook Messengerben megjelent egy új funkció. Illetve nem is volt annyira új, legalábbis azoknak biztosan nem, akik a Snapchatet is használják. A Messenger fejlesztői egy igen látványos nyúlással lemásolták a rivális app egyik funkcióját, ráadásul úgy kezdték el „promózni”, ami igencsak övön aluli lépés volt.

A Messenger Day eddig csak tesztüzemmódban létezett, a fejlesztők azonban bejelentették, hamarosan az egész világon elérhető lesz, androidos eszközökön, valamint iPhone-on és iPaden egyaránt. A lényege: gyorsan feliratozható és matricázható (mozgó)képekkel oszthatjuk meg ismerőseinkkel napunk történéseit. (A funkció használatáról itt írtunk bővebben.)

A Snapchatben népszerűvé vált funkció a Messenger mellett már az Instagramban és WhatsAppban is megjelent. Úgy tűnik, nincs menekvés előle.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.