szerző:
hvg.hu

Kérdés, elég-e egy pár perces videó ahhoz, hogy valaki böngészőt váltson. A Microsoft mindenesetre ebben (is) bízik.

Óriási ráncfelvarráson esett át a redmondiak fiatal böngészője, a Microsoft Edge az Alkotói Frissítés (Creators Update) jóvoltából. Ezt az alkalmat használta ki a Microsoft, hogy ismét bizonyítsa, jobb a böngészője a nagy riválisoknál, a Chrome-nál és a Firefoxnál. Egy videót készített a napokban, amelyben kiemeli, miért lett gyorsabb és biztonságosabb az Edge.

A közel háromperces klipben áttekintést kaphatunk arról, hogy milyen új funkciók érkeztek a frissítéssel a böngészőbe, és tényleg egyet kell értenünk azzal, hogy valóban sok a javulás és a biztonsági fejlesztés. Egyszerűbbé vált a fülek kezelése, az e-könyvek olvasása a böngészőben és az írás a neten. Bővítmények segítenek az oldalak fordításában, a hirdetések blokkolásában. a jelszavak menedzselésében stb

Azt persze nem tudni, mire lesz ez elég, ugyanis az Edge – a NetMarketShare adatai alapján – messze a Chrome mögött kullog (5% vs. 60%), igaz, az elterjedését befolyásolja, hogy kizárólag Windows 10-zel érhető el, és a Microsoft nem is akar nyitni más platformok felé.

 

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!