szerző:
hvg.hu

Egy videojáték promóciójaként készült ez az animációs kisfilm, benne a játékban látható jelenetekkel. Annyira jól sikerült, hogy Bécsben kiderült: Oscar-díjra is jelölhetik.

A játékosok a virtuális természetbe csöppenve átérezhetik, hogy a valódi természetben minden mindennel összefügg – nagyjából így írható le az Everything szimulációs videójáték lényege, és pontosan erről szól annak promóciós videója is. A YouTube-on is megnézhető animációs film egy sima reklámnak indult, de annyira jól sikerült, hogy benevezték nemzetközi filmfesztiválokra is.

Most jön a lényeg: a Bécsi Rövidfilmfesztiválon megkapta a zsűri díját, ezzel jogosulttá vált arra, hogy Oscar-díjra jelöljék az animációs rövdfilmek kategóriájában – számolt be az Engadget.

A 10 perces film a játékban látható felvételekből áll, de a narrátorra is érdemes figyelni, hiszen Alan Watts, brit filozófus magyarázatát lehet hallani.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!