szerző:
hvg.hu

Az előző világrekord szintén kötődött Justin Bieberhez, most a csapból is folyó Despacito ért közelebb az 5 milliárdos álomhatárhoz.

Az első hat hónap a legfontosabb a slágereknél, így népszerűségüket féléves streamelési mutatóban szokták mérni leginkább. Mivel a csapból is folyó Despacito január 16-án jelent meg, így eljött az idő az év slágerének számait összegezni, és ebből kiderült: az eddigi streamelési világrekordot tartó Justin Bieber-zene, a Sorry sikerét túlszárnyalta Luis Fonsi és Daddy Yankee száma – írja a Business Insider.

Ehhez a sikerhez is van köze Justin Biebernek, hiszen a vele készített remixet is a hallgatottsági adathoz adták, amely szerint fél év alatt 4,6 milliárdszor streamelték a Despacitót. Ez a YouTube-os lejátszásokból és a különböző streaming szolgáltatások (Spotify, Apple Music, Deezer, Google Play, stb.) áll össze.

Kellett is Justin Bieber segítsége, hiszen a Spotify-on például az eredeti verziót "csak" 563 milliószor játszották le az első hat hónapban, míg a remixet 619 milliószor. Ez azért is érdekes adat, mert a YouTube-on az eredeti számot hatszor annyi alkalommal játszották le, mint a remixet.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
hvg.hu Tech

Top 10: ezek minden idők legnézettebb YouTube-videói

Összegyűjtötték azt a tíz YouTube-videót, amelyet a legtöbben néztek meg idáig. Ezeknél már nem több száz millió, hanem milliárdnyi megnézésről van szó. Nem a Gangnam Style az első. És nem is a Despacito.