szerző:
hvg.hu

Az okostelefonok kamerái sok esetben kiválthatják a hagyományos fényképezőgépeket, de persze nem versenyezhetnek a DSLR kamerákkal. Vagy legalábbis nem versenyezhettek – idáig.

Az előzetes hírek szerint a berlini IFA-ra időzítve, augusztus 31-én mutatja be egy sajtóesemény keretében az LG új zászlóshajóját, az LG V30 telefont. A készülék eddig kiszivárgott specifikációi (6”-es QHD+ OLED kijelző 18:9 képaránnyal, Snapdragon 835 processzor, 3200 mAh-s akku, IP68-as vízállóság) csúcskészülékre utalnak, most pedig azt is megerősítette az LG, hogy forradalmi kamera kerül a készülékbe.

A cég sajtóközleménye szerint a telefon (dupla) kamerájába olyan újítások kerülnek, amelyeket eddig csak a DSLR-ek világában lehetett megtalálni. Igen széles lesz az új kamera rekesznyílása, 25 százalékkal több fényt fog beengedni az LG első F1.6-os lencsével, mint az F1.8-assal. A „Crystal Clear Lens” messze felülmúlja a más kamerákban használt műanyaglencséket, sokkal jobb lesz a színvisszaadása. Az új lencse ideális csoportszelfik, tájképek rögzítésére.

©

Az LG V30 – mondta el Juno Cho, az LG elektronikai és mobilkommunikációs elnöke – belép a DSLR-ek birodalmába. Azt is hozzátette, hogy az új kamera, a fejlesztésekkel együtt is 30 százalékkal kisebb lett annál, mint ami az LG V20-ban volt.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!