szerző:
hvg.hu

Ha mindenáron akar, készülékvásárlással együtt éppen fogadhat hűséget az előfizető a Telenornál, de alapvetően minden tarifánál eltörlik az eddig már-már kötelező vállalást.

A Telenor idén májusban vezette be azokat a korlátlan adatforgalmat kínáló Hello Data díjcsomagokat, melyeket már eleve a hűségszerződés kötöttségei nélkül találtak ki. Az eddig meglévő, többi díjcsomag esetén bár az október 24-én életbe lépő jogszabály-módosítás ugyan lehetőséget adna 12 hónapos hűségidő meghatározására, a Telenor úgy döntött, hogy keddtől új szerződéskütéskor az összes lakossági díjcsomagjánál eltörli a hűségidőt. Csak abban az esetben kérnek hűségszerződést, ha az ügyfél készüléket is vásárol: ekkor 24 hónapról van szó.

A jogszabály-változással összhangban szintén változik a szolgáltatófüggetlenítés módja: a szerződés lejártát követően díjmentesen függetlenítik a telenoros szerződéssel együtt vásárolt készülékeit. A hálózat-függetlenítést a Telenor üzlethálózatában igényelhetik mind a lakossági, mind az üzleti ügyfeleink. A szolgáltató tájékoztatása szerint szakemberei egy rövid ellenőrzést követően még a helyszínen elvégzik a függetlenítést, amely jellemzően pár percen belül megtörténik, míg egyes gyártók készülékei esetében ez hosszabb időszakot is igénybe vehet.

A Magyar Telekom korábban már bejelentette, hogy náluk pár gombnyomással függetleníthetők a Telekom mobiljai, az újaknál pedig még erre sincs szükség.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló változáskról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.