szerző:
hvg.hu

Az alábbi program lehetővé teszi, hogy a lehető legegyszerűbben, az éppen használt alkalmazásból ki sem lépve érjük el a számunkra fontos információkat, weboldalakat.

Egy igazán hasznos launcherhez (indítófelülethez) juthatunk a Cerebro nevű ingyenes program letöltésével.

Ha a települése után lenyomjuk az indításához szükséges alapértelmezett billentyűkombinációt (Ctrl + Space) egy beviteli mező jelenik meg. Nem is gondolnánk mennyi mindenre jó. Például keresésre, ha elkezdünk beírni egy szót, weboldalra ugrásra (egy URL bevitele után), mértékegységek közötti váltásra, s mindezt anélkül, hogy elhagynánk azt az alkalmazást vagy programot, amelyben éppen dolgozunk.

©

De még tovább bővíthetjük (tetszésünk szerint) a launcher kínálatát. Ha a tálcán lévő ikonjára kattintunk a jobb egérgombbal, akkor a plugin-eknél adhatunk továbbiakat hozzá. Például a Wikipédiát, több napos időjárás-előrejelzést (ezután csak a város nevét kell elkezdeni beírni, amelyik időjárására kíváncsiak vagyunk), GIF-keresést, térképet, a lehetőségek száma több tucatnyi.

©

Ugyancsak a jobb gombos kattintással, a Preferences-t követve jutunk el a Beállításokig, ahol megváltoztathatjuk az előre megadott billentyűkombinációt, megadhatjuk azt, hogy melyik országból használjuk a programot, és még azt is eldönthetjük, hogy világos vagy inkább a mutatósabb sötétebb háttérrel jelenjen meg a program.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!