szerző:
hvg.hu

Elég biztonsági rést találni a Google Pixel telefonjában ahhoz, hogy sok millió üsse a szemfüles hibavadász markát. A Google még meg is emelte a legnagyobb kifizethető díjat.

A Google bejelentette, hogy az eddigi legnagyobb jutalom, 112 500 dollár (ez nagyjából 28,5 millió forintnak felel meg) jár egy kínai kutatónak a bug bounty (hibavadász) program keretében. Ez a legnagyobb összeg, amit ilyen célból kifizetett eddig a Google, ugyanis tavaly júniusban megemelte a hibák felderítéséért járó összeg felső határát.

A kutató még tavaly augusztusban talált a Pixel telefonon egy olyan biztonsági rést, amellyel távolról lehet adatokat lopni a készülékről, de akár rosszindulatú szoftvereket is lehet telepíteni rá. A Google egy decemberi frissítéssel befoltozta a rést.

Nem véletlen egyébként, hogy hajlandó volt ilyen sok pénzt kifizetni, a keresőóriás számára nagyon fontos a Pixel telefonok biztonsága. A Pixel 2 és a Pixel 2 XL már jóval védettebb a hackertámadásokkal szemben – írja a Business Insider. A kínai kutató nem először profitál a Pixel gyengeségeiből. Csapatával 2016-ban, a Pwn2Own nevű rangos hackerversenyen mindössze 60 másodperc alatt törtek fel egy elsőgenerációs Pixelt, és ezért 120 ezer dollárt kaptak.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!