szerző:
hvg.hu

Nem véletlenül adják ki a gyártók a mobilrendszerek frissítését, ezekkel válnak stabilabbá, biztonságosabbá a készülékek. Azonban előfordul, hogy éppen a frissítések okozzák a problémát, mint például most a Galaxy S8 és S8+ esetében.

A hét elején kezdte el kiadni a Samsung az Android 8.0 Oreo első stabil buildjét a Galaxy S8 és S8+ készülékekre, azonban néhány óra elteltével leállította a frissítés kibocsátását. Az történt ugyanis, hogy az update után néhány eszköz váratlanul leállt, majd újraindította magát. A Samsung elismerte a problémát, nagy hibát említve a szoftverben, és ígéretet tett arra, hogy amilyen gyorsan csak lehet, kiadja a javított update-et. Azt azért hozzátette, hogy a probléma csak kevés eszközt érint, mivel nem világszerte, hanem csak néhány európai, közel-keleti országban és Indiában indította el a frissítést.

A dél-koreai cég már vizsgálja a problémát, de egyelőre még nem sikerült azonosítani a váratlan újraindítás okát. Ez azért meglepett néhány iparági elemzőt, mivel a Samsung állítólag példátlanul hosszú ideig és mélyrehatóan tesztelte az Oreót a Galaxy S8 számára. A késlekedés (vizsgálat) hatással lehet az Android 8.0 Oreo Galaxy Note8-ra történő kibocsátására is.

Az első eszközök, amelyek alapból tartalmazzák az Android 8.0 Oreót február 25-én mutatkoznak be. A Samsung Galaxy S9-ről és S9+-ról van szó.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!