Fotó: megtalálták a lezuhant Superjet roncsait

2012. május 10., csütörtök, 07:30 • Utolsó frissítés: 2012. május 10., csütörtök, 10:52
Szerző:


Címkék: ; ; ;

A kutatást végző helikopterek megtalálták az Indonéziában eltűnt orosz repülőgép roncsait egy vulkán oldalában csütörtökön - közölte az indonéziai légierő egyik tisztje. Az orosz cég indonéziai képviseletének szóvivője bejelentette, hogy a katasztrófának nincs túlélője.

A Szuhoj gyártmányú Superjet 100-as repülőgép roncsai közelében a mentőszolgálat tagjai holttestekre bukkantak. Az orosz gép szerdán este bemutató repülés közben, felszállás után 21 perccel tűnt el a radarképernyőkről Jakarta közelében. Ez már a második útja volt aznap, az első rendben lezajlott.

A próbarepüléseket azért szervezték, hogy a gépet gyártó orosz cég bemutathassa az új Superjet 100 előnyeit. A fedélzeten nyolctagú orosz személyzet és 42 utas tartózkodott, köztük potenciális vásárlók és újságírók. Az utasok egy amerikai és egy francia állampolgár kivételével indonéziaiak voltak.

Fotó:

Ali Umri Labis őrnagy közlése szerint az egyik legnépszerűbb kirándulóhely, a kétkráterű Salak-hegy oldalában, 5000 láb (1700 méter) magasságban fedezték fel a repülőt.

A gépnek egyszerűen csak egy kört kellett volna tennie, mielőtt visszatér a jakartai repülőtérre. Mielőtt eltűnt volna a radarok képernyőjéről, pilótája engedélyt kért, hogy 10 ezer láb (3400 méter) magasságról 6000 lábra (2000 méter) ereszkedjen, miközben a 6200 láb (2070 méter) magas hegy felé tartott. A keresési műveleteket csütörtök hajnalban kezdték újra, a munkálatokban mintegy nyolcszáz ember, köztük katonák és rendőrök vesznek részt.

A Szuhojtól jelenleg 170-en rendeltek a Superjet 100-as modellből, s 8 ilyen repülőgép már használatban is van az orosz Aeroflot, illetve az örmény Armavia légitársaságoknál. A Szovjetunió felbomlása óta ez az első olyan orosz repülőgép, amely megkapta az európai repülési tanúsítványt. Korábban az azóta csődbe ment Malév is jelezte, hogy vásárolna Superjet 100-as gépeket.

Az indonéziai bemutató repülések egy nemzetközi promóciós kampány részét képezték. A Superjet 100-ast előzőleg már bemutatták Mianmarban, Pakisztánban és Kazahsztánban, s Indonézia után Laosz és Vietnam következett volna. A repülő 98 utas szállítására alkalmas, maximális hatósugara pedig 4400 kilométer. Dmitrij Medvegyev orosz miniszterelnök elrendelte az indonéziai repülőgép-katasztrófa vizsgálatát - közölte az orosz kormány csütörtökön.


Fotó: megtalálták a lezuhant Superjet roncsait
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
AJÁNLJUK MÉG
HIRDETÉS
Észak-Korea: ilyen egy diktatúra maratonja - Nagyítás-fotógaléria

Észak-Korea: ilyen egy diktatúra maratonja - Nagyítás-fotógaléria

Világszerte 27 országából vettek részt sportolók és hobbifutók az észak-koreai maratonon, ami a kirakatfőváros széles utcáin keresztül a Kim Ir Szen...

még több hír »
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X