szerző:
hvg.hu

Az Indiai-óceán egyik szigeténél találtak meg egy repülőgépajtót, amely feltételezhetően az eltűnt maláj gépről származik.

A BBC információ szerint a Reunion nevű szigetnél mosott partra egy repülőgépajtót az óceán. Az ajtón írás és illusztrációk is láthatók, ez is megkönnyítheti az azonosítást. A hírt a helyi rendősség is megerősítette.

Mint azt korábban megírtuk, Franciaországba szállították további vizsgálatokra azt a repülőgéproncs-darabot, amelyet korábban találtak ugyanennél a szigetnél.  Arról a roncsról már bebizonyosodott, hogy egy Boeing 777-esről való, vagyis ugyanolyan típusú gépről, mint amilyen tavaly márciusban tűnt el az Indiai-óceán felett. A szóban forgó, közel kétméteres szárnyalkatrészt a tengerpart tisztításán dolgozó munkások találták meg szerdán Saint-André de La Réunionnál.

A Malaysia Airlines Boeing 777-es típusú gépének eltűnése a polgári légiközlekedés történetének egyik legnagyobb talánya. A gép Kuala Lumpurból tartott Pekingbe 239 emberrel a fedélzetén 2014. március 8-án, és egy órával a felszállás után eltűnt a radarok képernyőjéről. Azóta a gépnek semmi nyomát nem találták, az Ausztráliától nyugatra az Indiai-óceánban hónapokon át folytatott intenzív kutatások ellenére sem.