Das WeltAuto

A dízel vagy a benzinmotor a kifizetődő?

Korábban már beszámoltunk a HVG és a Das WeltAuto közös kutatásának eredményéről, amelyben arról olvashattunk, hogy miben változott a vevők hozzáállása az autókeresés során a dízel járművekkel kapcsolatosan felmerült kifogások után. Ezúttal Papp Lászlót, a Porsche Hungaria műszaki szakértőjét kérdeztük arról, hogy felhasználói szempontból kinek, melyik motor típus lehet a jó választás.

Das WeltAuto

"Maradok a dízelnél" - önök mondták

A HVG és a Das WeltAuto elkészítette közös kutatását a hazai használt autóvásárlási szokásokkal kapcsolatosan, amelynek alapvető célja az volt, hogy kiderítsék, miben változott a vevők hozzáállása az autókeresés során a dízel járművekkel kapcsolatosan felmerült kifogások után. A felmérés rámutatott: az emberek mindössze tíz százaléka mondta azt, hogy ezután nem venne gázolajjal hajtott négykerekűt használtan.

Das WeltAuto

A kilométeróra magától nem pörög visszafelé

Használt autót vásárolni nagy felelősség, azonban egyre több a mankó, amit a vásárláskor használhatunk. Nagyrészt rajtunk múlik az, hogy később problémamentesen autózhassunk, vagy ne várjanak ránk az autónk értékét is meghaladó kiadások. Érdemes tehát megbízható helyen gépkocsit vennünk, ahol pontos képet kaphatunk a kiszemelt jármű állapotáról.

Das WeltAuto

Hálás lesz az autója, ha ezt a tíz dolgot megteszi érte

Az autók megfelelő karbantartása üzemeltetői feladat, de a tendenciák azt mutatják, hogy sokan kizárólag probléma esetén keresik fel a szervizeket. A gépkocsink megfelelő állapotának fenntartása azonban folyamatos odafigyelést igényel, mivel így garantálható a biztonságos autózás. Összeszedtük, mire érdemes odafigyelni a javítások során.

Das WeltAuto

Használt autót értékesítene? Ezeket a márkákat tudja magasabb áron eladni

Jelentősen nőtt a Volkswagen, az Audi, a SEAT és a Skoda használt autók értéktartása az elmúlt két év során - derült ki az EurotaxGlass's Magyarország piaci elemzéséből. Ennek következtében magasabb maradványértéken lehet értékesíteni ezeket a járműveket, mint 2014-ben vagy 2015-ben. A felmérésből az is látható, hogy a dízel ügy nem volt hatással a használt autók eladhatóságára.

Das WeltAuto

Céges autót venne használtan? Megmutatjuk a lehetséges finanszírozási formákat

A nagyobb vállalatok az autóbeszerzések során inkább új autókat vásárolnak, azonban a kkv-k esetében jó alternatívát jelentenek a minőségi, ellenőrzött múltú használt autók is. Az országos márkakereskedői hálózattal rendelkező Das WeltAuto telephelyein éppen ezért az elmúlt időszakban jelentősen nőtt a céges vevők száma: míg korábban a magánvásárlók voltak többségben, az elmúlt évben már ötven százalékra emelkedett a vállalatok aránya. Ezzel persze az újautós statisztikát még közel sem érte el a használt autós terület, hiszen ott a vásárlók 80-90 százalékát teszik ki cégek.

Das WeltAuto

Még soha nem hoztunk be ennyi használt autót külföldről

Húsz éves rekordot döntött meg tavaly az autó import, ugyanis 120 000 négykerekűt hoztak be magánszemélyek és autókereskedők külföldről. A kétes előéletű kocsik sok szempontból ártanak a hazai állománynak, már csak abból a szempontból is, hogy a behozott négykerekűk hatvan százaléka tíz évnél idősebb volt. Ezzel párhuzamosan az országon belüli használt autó értékesítések száma is gyarapodott: 545 000-nél több gépkocsit írtak át az elmúlt év során.

Das WeltAuto

Ezekből a márkákból hozzuk be a legtöbbet használtautónak

Évről-évre egyre nő a hazai gépjárműátírások száma, így a 2010-es válság óta folyamatos növekedés jellemzi a piacot. Ugyan jelentős mennyiségű gépkocsi cserél gazdát és érkezik a határon túlról, mégis a fiatal használtautók hiánya jellemzi a magyarországi autóipart.

Das WeltAuto

Ezeket a hibákat ne kövesse el használtautó-vásárlásakor

A használtautó-vásárlók nagy része álmait kergetve keresi az igényeinek megfelelő, kifogástalan állapotú autókat, így könnyen esik a gépjárművásárlás csapdájába. A vevők hajlamosak fenntartás nélkül kezelni a kereskedők online hirdetéseit és jól csengő állításait, illetve az azokat alátámasztó dokumentációkat. Hogy megelőzzük a bajt, egy konkrét eseten keresztül mutatjuk be a vásárlás buktatóit. Főhősünk egy Ford Transit Connect 1.8 TDCi-t vásárolt meg jóhiszeműen, a vétel során pedig minden olyan hibát elkövetett, amibe egy ártatlan ügyfél belefuthat.

Das WeltAuto

A NAV vagy a rendőrség is lefoglalhatja kétes előéletű autónkat

Az elmúlt időszakban évente százezres nagyságrendben érkeztek külföldről használt autók, amivel alapvetően nem lenne probléma, ha a kocsik ismert előélettel futnának be Magyarországra. Mivel azonban ezek a négykerekűek javarészt ismeretlen múltúak, könnyen mi is bajba juthatunk. Amennyiben kocsinkról esetleg később kiderül, hogy a szürkeimport részeként jött hazánkba, akár a NAV vagy a rendőrség is lefoglalhatja, mint az több esetben is történt.

Das WeltAuto

A használtautó-vásárlás hét aranyszabálya

Sokan döntenek használt autó vásárlása mellett, ám egyesek rossz tapasztalatai miatt jogosan tartanak attól, hogy ezzel jelentős kockázatot vállalnak. Amennyiben használt autó vétel előtt áll, készüljön fel előre a lehetséges buktatókra, így elkerülheti a csalódást.

Az oldalon elhelyezett tartalom a Porsche Hungaria Kft. közreműködésével jött létre, amelynek előállításában és szerkesztésében a hvg.hu szerkesztősége nem vett részt.