szerző:
hvg.hu

A Passat és az Insignia egyik legfőbb riválisának hamarosan felvarrják a ráncait, érkezőben az új Mondeo.

Az általunk a közelmúltban Vignale abszolút top felszereltséggel tesztelt aktuális Ford Mondeo európai verziója 2014-ben tűnt fel a piacon, és azóta lényegében teljesen változatlan formában kapható. Nyílt titok, hogy hamarosan érkezik a típus ráncfelvarrt változata, melynek előfutára a New York-i Autószalonon márciusban leleplezett új Ford Fusion, ami a típus amerikai változata. És így néz ki:

©

Az amerikai piacon immár második alkalommal faceliftelt modell új európai kiadásának már javában folyik a közúti tesztelése, ezúttal az osztrák Alpokban kaptak lencsevégre egy német rendszámú dízel kombit.

Az álcázófólia ellenére elmondható, hogy a kozmetikai változások nem túl markánsak, az igazi újdonságok inkább a lemezek alatt keresendők. Jól értesült források szerint érkezik egy új 2 literes dízelmotor, ami mellé egy ugyancsak vadonatúj 8 sebességes automataváltót társít a Ford, ezenkívül pedig várhatóan megjelenik a kínálatban a gyártó új 1,5 literes háromhengeres EcoBoost turbós benzinmotorja.

Az európai kereskedésekbe várhatóan 2019 elején gördül majd be a ráncfelvarrt Mondeo, melynek későbbi jövője egyelőre bizonytalan. Az már biztos, hogy a tomboló divatterepjáró-őrület miatt a C-Maxnak, a Fiestának, a Focusnak, a Fusionnek és a Taurusnak az USA-ban már nem lesz utódja, és egyes források szerint az európai piacos Mondeo is könnyen a termékskála-átalakítás áldozatává eshet.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!