szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ha valaki több száz millió forintot költ el egy hiperautóra, annak az igen magas javítási költségeken sem szabad meglepődnie. Vázoljuk a Bugatti szervizdíjait.

A Volkswagen-konszern 2005-ben dobta piacra minden idők egyik legbrutálisabb sportkocsiját, a Bugatti Veyront. A 10 évig gyártott és nemrégiben az 1500 lóerős Chiron által leváltott, négyturbós W16 motoros járgány legolcsóbb példányai is 1 millió euróba, vagyis átszámítva körülbelül 300 millió forintba kerültek, és bizony a Veyron szervizköltségei is mellbevágóak.

Nemrégiben írtunk arról, hogy a Veyron esetében egy szimpla olajcsere is több mint 5 millió forintba kerül, mely összegből akár egy kiváló új személyautót is vásárolhatunk. Most pedig újabb szervizköltségekre derült fény, így most már azt is tudni lehet, hogy mennyibe kerül egy turbócsere a Veyronon.

Nos, a Bugatti Veyron turbója 6 400 dolláros, vagyis körülbelül 1,82 millió forintos tételt jelent, ami első olvasatra nem is tűnik olyan vészesnek. Azonban, ha mind a négy turbót cserélni kell, az logikusan már négyszeres kiadást jelent, amihez még hozzájön a tetemes javítási költség is. Így a négy turbó cseréje munkadíjjal együtt mintegy 12,5 millió forintra jön ki.

Ugyancsak drága mulatság az üzemanyagtartály cseréje, mely 42 000 dollárba, vagyis közel 12 millió forintba kerül. Ennek az összegnek körülbelül a felét teszi ki maga a tartály, a másik felét pedig a munkadíj.

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kamala Harris lesz Joe Biden alelnökjelöltje

Kamala Harris lesz Joe Biden alelnökjelöltje

Péterfalvi a facebookos poszttörlésekről: Ez beavatkozás egy ország alkotmányos gyakorlatába

Péterfalvi a facebookos poszttörlésekről: Ez beavatkozás egy ország alkotmányos gyakorlatába

Szigorúan 500 fő alatt: indul a szigligeti Várudvar Fesztivál

Szigorúan 500 fő alatt: indul a szigligeti Várudvar Fesztivál