szerző:
hvg.hu

Egy autóeladás története, amikor egy házaspár helyett, három nagydarab férfi jelentkezett az autóért.

Élete első autóját akarta eladni egy budapesti férfi 350 ezer forintért, de olyan rémálomban volt része, amire igazából nem is akar emlékezni – írta meg a Vezess egyik olvasójának történetét. Mint modja, a hirdetés feladása után azonnal csörgött a telefonja: normális férfihang volt, bemutatkozott, és elmondta, hogy komolyan érdekli az autó, máris indul Budapestre a feleségével. Megkérték, amíg megérkeznek, nem adja el senkinek – mesélte az olvasó.

Mindeközben kapott egy érdekes hívást is, aminek okára azóta sem derült fény. Egy debreceni autókereskedőként bemutatkozó férfi ismeretlenül, látatlanban figyelmeztette őt. Készüljek fel rá, hogy 3-4 jó húsban lévő ember érkezik majd, akik erőszakos alkudozás után cégnévre akarják megvenni az autómat. Ha jót akar magának, akkor nem enged az árból, és különösen nem adja oda céges vevőnek. Azt állította a rendkívül segítőkésznek tűnő kereskedő, hogy miután elvitték a kocsit kiszednek majd ezt-azt belőle, drágábban továbbadják, aztán ha gond lesz vele az új vevőnél, a reklamálót hozzá irányítják, mondván, hogy náluk csak bizományban volt a jármű továbbértékesítésre.

És valóban: egy házaspár helyett három nagydarab férfi jelentkezett az autóért. „A próbaút alatt teljesen nyíltan közölték, hogy ők akkor most 300 ezerért megveszik az autót, de cégre, mert ők el akarják majd adni legalább 500 ezerért. Ha saját névre íratnák, az vagy 70-80 ezerbe kerülne, már nem biznisz, így meg párezres lesz csupán.

Az eladó közölte, hogy rendben az alku, legyen, vigyék, de kizárólag magánszemélynek hajlandó eladni az Opelt, ebből nem enged. Erre három oldalról egyre hangosabban estek neki, szóban. Nagyon eldurvult a hangnem: rasszista, fajgyűlölő, „szétverik a fejemet”, mindjárt megszúrnak késsel, stb. – mesélte az eladó a Vezessnek.

Néhány tipp autóeladásnál

Ha lehet, ne egyedül mutassa meg a vevőjelöltnek autót. Ne a saját lakcímre beszéljék meg az autó szemléjét, célszerű például munkahelyre. Ha nem érez bizalmat a vevőjelölt irányába, valahogy le kell rázni, minél hamarabb. Több vevőjelölt esetén nagyon figyeljen rá, hogy a forgalmit (pláne a törzskönyvet) ne adja ki a kezéből. A találkozástól kezdve világossá kell tenni és makacsul ragaszkodni hozzá, hogy kizárólag magánszemély részére hajlandó csak eladni autóját a tulajdonos. Ezzel kikerülhető a helyzet, hogy némi alkatrészcsere, majd a lepusztított autó továbbadása után az új tulajt a régihez irányítsák az ügyeskedők - ajánlja a Vezess.

Az eladó végül megadta magát, elvitték tőle 300 ezer forintért az autót, de különböző, válogatott trükkökkel hívogatták még. Pár nappal később a 300 ezer forintért megvett autó 499 ezerért fent volt a Hasznaltauto.hu-n. Az eladó szerint a „hirdetések ugyanitt” linkre kattintva az látható, hogy ugyanez a brigád hat használt autót hirdet jelenleg.

Mindenesetre a Vezess azt írja a cikk végén úgy hallották, mással is történt hasonló eset.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Állj mellénk!

Köszönjük a több mint 4000 tagnak és támogatónak, akik idáig
45 millió forinttal segítették munkánkat.
Ha neked is fontos a minőségi újságírás, csatlakozz!
Bámulatos fotó készült a Jupiteren tomboló viharokról

Bámulatos fotó készült a Jupiteren tomboló viharokról

Bekerült a Microsoft Store-ba a legendás CorelDRAW

Bekerült a Microsoft Store-ba a legendás CorelDRAW

Hatástalanították a budafoki bombát

Hatástalanították a budafoki bombát

Óbudán és Kispesten árulták a kábítószert a most elfogott drogkereskedők – videó

Óbudán és Kispesten árulták a kábítószert a most elfogott drogkereskedők – videó

Bombák miatt kiürítik és lezárják Budafok egy részét, kerülje el a környéket!

Bombák miatt kiürítik és lezárják Budafok egy részét, kerülje el a környéket!

Kórházba került Törőcsik Mari

Kórházba került Törőcsik Mari