szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Pest megyei településen élők egy csoportjának elege lett a kilinccsel előre közlekedő autósokból.

Az autó tökéletes uralásának és irányításának látványos demonstrálása oly módon, hogy az autó lehetőleg egy centimétert se haladjon a szokásos módon egyenesen – szól a driftelés (autós csúszás, sodródás) kvázi definíciója. A driftelés a gyakorlott sofőrök és a külső szemlélődők számára egyaránt élvezetes és látványos lehet, már amennyiben azt ellenőrzött körülmények között, lezárt útszakaszon, versenypályán gyakorolják.

Szigetszentmiklóson viszont a helyi beszámolók szerint egyre gyakoribb, hogy a sofőrök közúton, körforgalmakban feszegetik autójuk és saját tudásuk határát, valahogy így:

És ebből egy helyi csoportosulás tagjainak most végérvényesen elege lett. A Szigetszentmiklósi Kossuth Kör éppen ezért "Ne driftelj! Balesetveszélyes!" feliratú táblákat helyezett el a város körforgalmaiban.

A társaság szerint a rendőrségnek és az önkormányzatnak is foglalkoznia kellene a kérdéskörrel.

"Az ellenzék évek óta felveti a kérdést testületi üléseken, mégsem történt érdemi előrelépés – hétvégén cserbenhagyásos baleset is történt a Jókai utcai körforgalomban. A lakosságnak elege van. A driftelés veszélyes" – olvasható a kapcsolódó posztban.

 

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Liu Shaolin arany-, Liu Shaoang ezüstérmes 1000 méteren, a rövidpályás gyorskorcsolya vb-én

Liu Shaolin arany-, Liu Shaoang ezüstérmes 1000 méteren, a rövidpályás gyorskorcsolya vb-én

Pofátlanul parkoló szuperautók leptek el egy svájci kisvárost

Pofátlanul parkoló szuperautók leptek el egy svájci kisvárost

Összecsaptak a rendőrökkel a lezárások ellen tüntető csehek

Összecsaptak a rendőrökkel a lezárások ellen tüntető csehek