szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Emberközpontú városrészt alakítana ki a kerületi vezetés a területen, de az autósok elsőre igen nehezen alkalmazkodnak az új közlekedési rendhez.

Új forgalmi rend szerint lehet közlekedni hétfő óta a Belső-Erzsébetvárosban az Andrássy út–Nagykörút–Rákóczi út–Károly körút határolta városrészben.

Az autókat nem tiltották ki erről a területről, de több utcában megfordították a forgalom irányát, behajtani tilos táblákat tettek ki, és parkolóhelyeket számoltak fel kísérleti jelleggel. Mint az RTL Klub Híradójának riportjában látszik, jó néhány autós dühöngve fogadta a változásokat, amelyek egyelőre komoly dugókat okoznak az utcákban.

©

A kerület polgármestere szerint csak így lehet élhetőbbé tenni a belvárost, sok autósnak viszont fogalma sem volt arról, hogy merre menjen. A Kazinczy utcából például kitiltották átmenő forgalmat az autók számára és sétáló utcává alakították, máshol kiszélesítették a járdákat, és több helyen is kétirányúsították a kerékpáros forgalmat.

A BKK az oldalán a Waze használatát ajánlja, mert a navigációs alkalmazás már ismeri a hétfő reggel óta érvényes változásokat, és azok figyelembevételével tervezi az útvonalat.

A változások egyelőre kísérleti jelleggel, három hónapig lesznek érvényben, ezalatt figyelik a visszajelzéseket, majd összegzik a tapasztalatokat, és csak ezután döntenek a végleges változtatásokról.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ezeket a dalokat nem verte nagy dobra a Pink Floyd, de most itt vannak

Ezeket a dalokat nem verte nagy dobra a Pink Floyd, de most itt vannak

Nem kell karanténba vonulnia annak, aki a romániai választásokról jön vissza Magyarországra

Nem kell karanténba vonulnia annak, aki a romániai választásokról jön vissza Magyarországra

A Doom Eternal lesz a Microsoft első nagy fogása, bekerül az Xbox Game Passba

A Doom Eternal lesz a Microsoft első nagy fogása, bekerül az Xbox Game Passba