szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Most terrorcselekmény kísérlete miatt indul ellene eljárás.

Komoly következményekkel nézhet szembe az a férfi, aki erőszakos cselekménnyel fenyegetve próbálta meg kikényszeríteni jogosítványa visszaadását. A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség helyettes szóvivője Saághy Flóra elmondta, hogy a férfi vezetői engedélyét február 28-ig bevonták. A gyanúsított hétfőn megjelent a mórahalmi kormányablakban, hogy jogosítványát visszakérje. Az eljáró ügyintéző a kérést nem tudta teljesíteni, mivel az okmány még a rendőrségen volt. Ezt közölte is a férfival, aki erre indulatosan, dühösen reagált, és csak nagy nehezen távozott a hivatalból.

Ezután a gyanúsított egy közösségi portálon álnéven létrehozott, de saját fényképével ellátott profil alatt üzenetet tett közzé. Ebben a jogosítványával kapcsolatos intézkedésre szólított fel, különben - mint írta - "meg kell szurkálnia valakit". Az üzenetben a férfi nevesítette is a kormányablak eljáró ügyintézőjét, akit meg is fenyegetett.

A férfi ellen terrorcselekmény bűntettének kísérlete miatt indult eljárás és az ügyészség szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye miatt indítványozta a férfi letartóztatását egy hónapra. A gyanúsítottal szemben egyéb személy elleni erőszakos bűncselekmények miatt két eljárás is folyik.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az Erste szabadnapot ad minden dolgozójának, aki beoltatja magát

Az Erste szabadnapot ad minden dolgozójának, aki beoltatja magát

Egy budapesti óvónő volt az elhunyt koronavírusos kismama, a baba túlélte

Egy budapesti óvónő volt az elhunyt koronavírusos kismama, a baba túlélte

A WHO és az EMA május 10-től vizsgálja a Szputnyik V gyártását

A WHO és az EMA május 10-től vizsgálja a Szputnyik V gyártását