szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Egyelőre nem az autók számának csökkentése a reális cél, csupán a növekedés megállítása.

A Galvani híd lehetőséget ad Budapest belvárosa élhetőségének javítására, ennek kiaknázása nem függ a dugódíjtól, anélkül is elérhető - mondta Vitézy Dávid, a Budapest Fejlesztési Központ (BFK) igazgatója a Népszava szombati számában megjelent interjújában. Vitézy Dávid szerint egyelőre nem az autók számának csökkentése a reális cél, csupán a növekedés megállítása. 

Ha igaznak bizonyulnak az előrejelzések, akkor az elkövetkező évtizedben debrecennyi ember költözik a fővárosba és az agglomerációba. Ha ehhez mindenki megveszi az első és a második autót, akkor Budapest közlekedhetetlenné válik - mondta.

Vitézy Dávid azt mondta, hogy ennek a trendnek a megfordítására készül a BFK, többek között a budapesti agglomerációs vasútfejlesztési stratégiával.

A fővárosnak járó európai uniós forrásokról szólva azt mondta: Budapest és a régió nem lehet vesztese a következő ciklusnak. Egyelőre nincsenek végleges projektlisták, így korai arról beszélni, hogy mire mennyi jut - tette hozzá. 

"Azt számonkérni a kormányon, hogy miért nem az önkormányzat dönt arról, hogy a közlekedési nagy projektekre mennyi uniós forrás jut, tévút. Erről mindig is az aktuális kormányok döntöttek, akár Gyurcsány Ferenc vezette, akár Bajnai Gordon, akár Orbán Viktor" - fogalmazott Vitézy Dávid megjegyezve: ez minden uniós tagállamban így van.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A nemzetbiztonsági bizottság beidézte Palkovics Lászlót a kínai egyetem miatt

A nemzetbiztonsági bizottság beidézte Palkovics Lászlót a kínai egyetem miatt

Miközben Putyin fenyegetően üzent beszédében, a rendőrök elkezdték bevinni a Navalnij mellett kiállókat

Miközben Putyin fenyegetően üzent beszédében, a rendőrök elkezdték bevinni a Navalnij mellett kiállókat

Az iPhone-ján próbálna ki egy Samsung telefont? Nem lehetetlen

Az iPhone-ján próbálna ki egy Samsung telefont? Nem lehetetlen