# állásinterjú

Jobline.hu

Mit tanulhatunk egy rosszul sikerült állásinterjúból?

Amikor egy állásinterjú nem a terv szerint megy, később sokat marcangolhatjuk magunkat azon, vajon hol rontottuk el. Főleg azért is, mert gyakran az álláskeresés időszaka hosszúra nyúlhat, és minden egyes lehetőséget szeretnénk a legjobban kiaknázni. De van úgy, hogy már az interjú után érezzük, itt bizony nem arattunk osztatlan sikert, és ezt a gyanúnkat igazolja is a „sajnáljuk, de nem önt választottuk” felütéssel kezdődő visszautasító e-mail vagy telefon. Ha egyáltalán kapunk ilyet...

Jobline.hu

16 rossz szokás, mellyel leszerepelhetsz az interjún

Az állásinterjú sajnos arra is kiváló alkalom, hogy néhány baki miatt kevésbé professzionálisnak tűnj a kiválasztók szemében. Mindegy, hogy kiváló mérnök vagy-e, esetleg sok éves szakmai tapasztalattal rendelkező IT szakember, egészen apró dolgokon múlhat, hogy szimpatikus leszel-e HR-esnek. Hogy segítsenek elkerülni a buktatókat, a Business Insider szakértőket kért meg arra, hogy emeljék ki azokat a viselkedéseket, melyek miatt nem fogsz alkalmasnak tűnni a munkára.

Jobline.hu

Mit kérdezzünk az állásinterjú végén?

Fontos tudni, hogy minden interjú kétirányú utca: nemcsak a munkáltató értékel minket, hanem mi is őt, és mindkét félnek úgy kell elsétálnia az interjúról, hogy meg van győződve arról, jó döntést hozott.

Jobline.hu

Az álláskeresők 9 pontja, amire biztosan vevők a HR-esek

Már az állásinterjún is kiderülhetnek rólad azok a személyiségjegyek, melyek nagyot nyomhatnak a latba a kiválasztás során, ezért nem árt ezeket kidomborítani a beszélgetés alkalmával. Persze nem szabad gőgösnek tűnnöd, elég, ha észben tartod, mely tulajdonságok vonzóak a HR-esek számára, és ennek megfelelően, a saját tapasztalataidból vett példákkal válaszolsz a kérdéseikre. Melyik lehet igaz rád az alábbi 9 tulajdonság közül? Gondold át, hogyan tudnál kitérni rá, mielőtt interjúzni mennél!

Jobline.hu

„Miért jelentkezett erre a pozícióra?” – 4 rossz válasz, amit jobb elkerülnöd

A HR-esek gyakran nem fedik fel, mi lehet a konkrét céljuk egy-egy kérdéssel. A „Miért jelentkezett erre a pozícióra?” tipikusan egy olyan kérdés, amelyre érdemes felkészülni, mert nagy valószínűséggel előkerül majd az interjú folyamán. Ráadásul nem is gondolnád, de a válaszod sok mindent elárul a képességeidről, rátermettségedről, a pozícióra való alkalmasságodról, melyek alapján az interjúztató értékelni fog téged.

hvg.hu Gazdaság

Nincs állása? Három hónapon belül lesz

Az álláskeresők több mint harmadának egy hónapon belül sikerült állást találnia 2015-ben. Átlagosan öt önéletrajz és három állásinterjú kellet a sikeres elhelyezkedéshez. A legtöbben az interneten kerestek.

Molnár Barbara Vállalat + Vezető

Hiába jó szaki valaki, ha átláthatatlan a CV-je

A magyar vezetők többsége elsőre maximum egy percet foglalkozik egy önéletrajzzal, és a döntő többség azonnal kukába is dobja, ha az átláthatatlan vagy helyesírási hibák vannak benne. Sőt, 14 százalékuk akkor is ejti, ha a fénykép alapján nem szimpatikus a jelentkező.

Zalavári Noémi Itthon

A szépségszalon, ahol mélyebben látnak az emberek lelkébe

„A legszegényebbeknek is joguk van boldognak lenni, ha pedig nőkről beszélünk, ehhez az egyik legegyértelműbb út, ha szépnek, ápoltnak érezhetik magukat. Ha sikerül visszanyerni az önbizalmukat, minden könnyebben fog menni, a munkakeresés is” - állítja Lucia Iraci, a világ első szociális szépségszalonjának a tulajdonosa. Életfilozófiájával itt Budapesten, az Erzsébetvárosban is egyetértettek.

Molnár Barbara Vállalat + Vezető

Lekezelő stílusban keresnek munkatársakat a cégek

Annyi munkával és felelősséggel járt volna az állás, mint egy középvezetői pozíció, mégis egy gyorséttermi lánc kezdőfizetését kínálták érte – ez már-már tipikus panasz az álláshirdetésekre jelentkezők részéről. De másban is úgy érzik, emberszámba sem nagyon veszik őket, pedig a leendő munkahely az állásinterjún mutatja meg magát annak, akitől később azt reméli, profitot termel neki. A kölcsönösség a munka világában is alapelv, ha a munkáltató nagyon jó embert akar egy pozícióra, akkor magát és a cégét is el kell tudni adnia a kiválasztottnak.

hvg.hu Gazdaság

Az álláskeresés a világ egyik legkeményebb melója

Csalódni fog, aki félvállról veszi az állásinterjúzást, a cégek ugyanis keményen próbára teszik a jelentkezőket. Úgy gondoltuk, megmutatjuk, hogy megy ez nekünk minden különösebb felkészülés nélkül, elmentünk tehát egy (majdnem igazi) állásinterjúra: Mohács! Már a kézfogásnál baj volt. Álláskereső sorozatunk második része.

hvg.hu Itthon

Nem kérdezhetnek rá a gyerekre az állásinterjún

A Tudtad-e civil kampány mai rajza arra hívja fel a figyelmet, hogy törvényt sért, aki egy állásinterjún megkérdezi, hogy van-e a jelöltnek gyermeke, illetve hogy mikor tervez gyermeket vállalni.

hvg.hu Gazdaság

15 jel, hogy hihetetlen rosszul ment az állásinterjúja

A legtöbb ember úgy gondolja, hogy szinte lehetetlen megmondani, hogyan is teljesítettek egy állásinterjún. Ugyanakkor a HR-es testbeszédéből, kifejezéseiből könnyen meg lehet állítani, hogyan is megy egy állásinterjú. Itt van most pár jel arra, ha valami nagyon rosszul sikerült.

hvg.hu Gazdaság

3 kérdés, amit soha nem szabad feltenni egy állásinterjún

Úgy érzi, hogy minden jól ment, jól válaszolt a kérdésekre egy állásinterjún, majd a HR-es rákérdez arra, hogy van-e valamilyen kérdése: ekkor természetesen kell kérdezni, ám nem mindegy, hogy mit kérdezünk. Ugyanis egy rossz kérdéssel simán elvághatjuk magunkat, és oda a kívánt állás.

1 2 3 4 5 6 7
13
Minden állatnak jól állna, ha cicafeje lenne

Minden állatnak jól állna, ha cicafeje lenne

Ha most rendel Kínából ajándékot karácsonyra, már nem kapja meg

Ha most rendel Kínából ajándékot karácsonyra, már nem kapja meg

Lehet-e még valami jót kihozni ebből az évből?

Lehet-e még valami jót kihozni ebből az évből?

394 lóerő és zöld rendszám: Magyarországon az új hibrid 5-ös BMW

394 lóerő és zöld rendszám: Magyarországon az új hibrid 5-ös BMW

Vezető minisztériumi tisztségviselőt vett őrizetbe a főügyészség

Vezető minisztériumi tisztségviselőt vett őrizetbe a főügyészség

Meghalt Vojnik Mária, az egykori MSZP-kormány egészségügyi államtitkára

Meghalt Vojnik Mária, az egykori MSZP-kormány egészségügyi államtitkára

Orbán a Szájer-ügyről: Fantáziám nekem is van, de nincs bizonyíték a nyomásgyakorlásra

Orbán a Szájer-ügyről: Fantáziám nekem is van, de nincs bizonyíték a nyomásgyakorlásra

Filmre vehetik, ahogy Barack Obama megkapja a koronavírus elleni oltást

Filmre vehetik, ahogy Barack Obama megkapja a koronavírus elleni oltást

A címlapról ajánljuk
Még több hír a METRO támogatásával