HVG Extra Business Business magazin

„Türelmesen kerestem a lehetőséget, hogy erre a pályára léphessek”

Az űripar jellemzően nem része a mindennapi beszélgetéseinknek, pedig Magyarország is képviselteti magát a területen: van például saját űrkutatási irodánk is. Vezetője, Tari Fruzsina a gyerekkora óta tudta a célt, az oda vezető utat pedig határozott lépések kombinációjával járta végig. Interjú.

hvg.hu Gazdaság

A NASA és az Airbus is Miskolcról vásárol űralkatrészeket

A lillafüredi gyermekvasút végállomásától néhány háztömbnyire, egy klinkertéglás épületben található a magyar űripar lfontos vállalatának székhelye, ahol számos szatelit tartozékait gyártották és a ma is olyan megrendelőket szolgálnak ki, mint az Airbus vagy a NASA - írja a portfolio.hu.

Nagy Gergő Gazdaság

Akire az új Steve Jobsként tekintenek

Egyesek Steve Jobshoz és Bill Gateshez hasonlítják, mások csak pusztán "iparági látnoknak" emlegetik. A PayPal elektronikus fizetési rendszer eladásából gazdagodott meg. Cégeivel belevágott az elektronikus autók nagyszériás gyártásába, a kereskedelmi űrhajózás meghonosításába, napelemes rendszerek széleskörű elterjesztésébe. Elon Musk dollármilliárdos nem kispályázik: szerinte úgy védhetjük csak ki az emberiségre leselkedő veszélyeket, ha rövid időn belül más bolygókat is meghódítunk.

hvg.hu Vállalkozás

A GE az olasz repülőgyártásban nyomul

A GE 4,3 milliárd dollárért (3,3 milliárd euróért) felvásárolja az Avio S.p.A. repüléstechnikai üzletágát. Az olaszországi székhelyű cég polgári és hadi repülőgépekhez gyárt meghajtórendszereket és alkatrészeket.


A címlapról ajánljuk