hvg.hu Világ

Megvan az emu-gyilkos, s már nem nevet

A több mint tíz emu szándékos halálra gázolásával vádolt ausztrál fiatalember szerint autózás közben még vicces dolognak tartotta a madarak levadászását. Jacob McDonald most viszont már nem tartja humorosnak az esetet: számtalan halálos fenyegetést kapott, s hosszú börtönre is ítélhetik.

hvg.hu Világ

Már Új-Zélandon is tű van az eperben

Új-Zélandon is kezdik levenni a boltok polcairól az Ausztráliából importált epret, miután az egyik aucklandi szupermarketben is tűt találtak az egyik gyümölcsben. Ausztráliában már napok óta tart a „tűfrász”, s a hatóságok attól tartanak, megjelennek majd a másolók is, akik az első elkövetőt utánozva hasonló cselekményeket követnek el. Közben Ausztráliában 10-15 évre emelték az élelmiszerszennyezés büntetési tételét.

hvg.hu Világ

Videó: Szándékosan gázolt emukat az úton, most rá vadásznak

Az egész világot bejárták azok a képsorok, amelyeken egy ausztrál fiatalember fehér terepjárójával szándékosan elüt legalább tíz emut, s közben hisztérikusan nevet és szidalmazza a szerencsétlen madarakat. A közösségi oldalakon már több állítólagos elkövetőt is beazonosítottak, a rendőrség azt kéri, senki se cselekedjen dühből, inkább tegyen hivatalos feljelentést. Egy ausztrál férfi azt állítja, miután ismeretlenek őt nevezték meg emu-gyilkosként, több halálos fenyegetést kapott.

hvg.hu Világ

Egy félig-meddig őslakos férfit utasítana ki Ausztrália

Daniel Love Pápua Új-Guineában született, de apja ausztrál őslakos. Vízumát, amellyel ideiglenesen tartózkodhatott az országban, érvénytelenítették, mert börtönben volt, de ügyvédje szerint ettől függetlenül ugyanolyan szabályok vonatkoznak rá, mint az ausztrál állampolgárokra.

MTI / hvg.hu Világ

Gyümölcsökbe rejtett varrótűktől rettegnek az ausztrálok

Tűt találtak egy sydney-i szupermarketben vásárolt almában, és miután az elmúlt napokban Queensland államban eperben is többször találtak tűket, a botrány miatt máris komoly bajba került az ausztrál gyümölcstermelő ágazat.

1 2 3 4 5 6 7
53
A címlapról ajánljuk