MTI Világ

Bukaresti tűzvész: még egy sérült elhunyt, már 46 halott van

Hétfőn negyvenhatra emelkedett az október 30-i bukaresti tűzvész halottainak száma: az egyik Izraelbe szállított sebesült is belehalt sérüléseibe. A Tel-Avivban elhunyt Teodora Maftei fotóriporter utolsó egyéni kiállítását távollétében nyitották meg barátai Bukarestben három nappal a tűzvész után. Az intenzív osztályon fekvő fotós helyett édesanyja vett részt a napokkal korábban meghirdetett tárlatnyitón.

MTI Világ

Hatalmas tüntetést eredményezett a bukaresti diszkótűz

Több mint tízezer felháborodott ember vonult utcára Bukarestben kedden a több mint 30 halálos áldozatot követelő tűzvész felelősségét egymásra hárító hatóságok, a kerületi polgármester és a kormány lemondását követelve.

MTI / hvg.hu Világ

Mécsestengerrel emlékeznek a bukaresti tűzvész áldozataira – fotó

Vörös szőnyegként világítanak az áldozatok emlékére gyújtott mécsesek a bukaresti Colectiv klubnál, ahol Andrzej Duda lengyel államfő lerótta kegyeletét. A péntek éjjeli tragédiában az utolsó adatok szerint 31-en haltak meg. A legfőbb ügyészség időközben gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával indított eljárást a bukaresti szórakozóhely tulajdonosai ellen. A Colectiv klub három részvényesét hétfőn rendőrök kísérték be az ügyészségre, majd több mint hatórás kihallgatás után mindhármukat 24 órára őrizetbe vették. Az ügyészség előzetes letartóztatásukat javasolta, erről kedden dönt a bíróság.

hvg.hu Világ

Bukaresti tűzvész: négy tűzijáték okozhatta a bajt, már 31 halott van

Hétfő délutánra harmincegyre nőtt a bukaresti Colectiv klubban történt tűzvész halottainak száma, miután újabb ember halt bele a sérüléseibe. A szerencsétlenség egyik 22 éves túlélője blogjában írta le, mit is látott péntek este a helyszínen. Alex Teodorescu szerint tortákhoz használt tűzijátékok miatt keletkezett tűz a Goodbye to Gravity nevű underground együttes lemezbemutató koncertjén.

hvg.hu Világ

Már 27 áldozata van a bukaresti tűznek

"Egymást tapostuk, aki erősebb volt, az maradt életben" - mondta a bukaresti tűzvész egyik túlélője. Már 27 halottja és közel 200 sérültje van a péntek hajnali tragédiának.

MTI / hvg.hu Itthon

Szijjártó bekérette a román nagykövetet

Hétfőre várják a román diplomatát a KKM-be. Szijjártó Péter ismét kemény szavakkal illette a román miniszterelnököt, amiért külügyminisztere "autistának és elfogadhatatlannak" nevezte a magyar kormány határzárát. A külgazdasági és külügyminiszter hétfőre már a görög nagykövetet is bekérette. Bukarest inkább nem kommentálná Szijjártó újabb "provokációját".

MTI Itthon

Bekérette a román külügy a bukaresti magyar nagykövetet

A bukaresti külügyminisztérium közleménye szerint a nagykövettel több témában ismertették a román álláspontot, így a Budapest által a magyar-román határra tervezett kerítés megépítéséről, Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszternek Victor Ponta román miniszterelnökre vonatkozó "elfogadhatatlan" nyilatkozatairól, valamint Szili Katalin miniszterelnöki megbízott múlt heti erdélyi látogatásáról.

MTI Itthon

Ponta: Nem érdekel, hogy Budapest megsértődik-e

Budapest nem Bukaresttel, hanem valamennyi európai politikussal vitatkozik - mondta a román miniszterelnök, aki azt mondta, ahányszor indokolt, ő el fogja ítéltni a magyar kormány "szégyenletes magatartását" menekültügyben.

hvg.hu/MTI Világ

Felfüggesztették Bukarest főpolgármesterét

A korrupcióval vádolt Sorin Oprescu bukaresti főpolgármestert kedden felfüggesztették, miután múlt héten előzetes letartóztatásba került – írja az MTI. Oprescut szeptember 5-én vették őrizetbe, arra hivatkozva, hogy aznap 25 ezer euró kenőpénzt vett át egy közvetítőtől.

MTI Világ

Előzetesbe került Bukarest főpolgármestere

A bukaresti törvényszék harmincnapos előzetes letartóztatásba helyezte Sorin Oprescut, Bukarest főpolgármesterét hétfőn, akit kenőpénz elfogadásával gyanúsít a korrupcióellenes ügyészség.

M. László Ferenc Itthon

Súlyos botrány: balos román oligarchát pumpált a magyar állam?

Ritkán fordul elő mostanság, hogy egy botrányos ügynek következményei lesznek. A hvg.hu most rábukkant egyre: tavaly kirúgták az egyik, Romániában terjeszkedő állami vállalat igazgatóját, vizsgálatot rendeltek el, majd a Miniszterelnökség hivatala hűtlen kezelés gyanújával feljelentést tett. A 2011-ig visszanyúló történet rendkívül zavaros: szerepelnek benne offshore cégek, egy – a titkosszolgákkal is jó viszonyt ápoló – román oligarcha. Az ügyben milliárdos összegű magyar közpénzt mozgattak meg. Az „elszámoltatás” összefüggésben állhat a Simicska–Orbán-háborúval is.

MTI Világ

Újabb korrupciós ügy Bukarestben

Bírósági felügyelet alá helyezte a román legfelső bíróság Andrei Chilimant, Bukarest leggazdagabb kerületének liberális polgármesterét péntek éjszaka, aki ellen bűnszövetkezetben elkövetett hivatali visszaélés és befolyással való üzérkedés gyanújával indított bűnvádi eljárást a korrupcióellenes ügyészség (DNA).

1 2 3 4 5 6 7
13
Irán rájött, miért van ez a sok hír a koronavírusról

Irán rájött, miért van ez a sok hír a koronavírusról

Nem találná ki, mik az ötöslottó számai

Nem találná ki, mik az ötöslottó számai

Megszületett Quentin Tarantino első gyermeke

Megszületett Quentin Tarantino első gyermeke

Koronavírus: már vizsgálják az Olaszországból hazatért magyar diákokat

Koronavírus: már vizsgálják az Olaszországból hazatért magyar diákokat

Már hat halottja van a koronavírus-fertőzésnek Olaszországban

Már hat halottja van a koronavírus-fertőzésnek Olaszországban

Koronavírus: már a 2500-at közelíti a halottak száma

Koronavírus: már a 2500-at közelíti a halottak száma

Kórházba került az EU-csúcsról a szlovák kormányfő

Kórházba került az EU-csúcsról a szlovák kormányfő

Duna menti Hollywoodról beszélt a filmügyi kormánybiztos

Duna menti Hollywoodról beszélt a filmügyi kormánybiztos

A címlapról ajánljuk