Demeter Péter Autó

Ez komoly? Itt egy háromhengeres sportkocsi - Ford Fiesta ST menetpróba

Kit akar ezzel felbőszíteni a Ford? Egy örömautónak szánt típusban alapvetően zsigeri ellenkezést vált ki egy ilyen koncepció. De a fordosok, hogy igazán kiélezzék a polgárpukkasztást, még azt is hozzácsapták, hogy a Fiesta ST motorja a három hengeréből is lekapcsol néha egyet menet közben. Kipróbáltuk a (két-)három hengeres Fiesta ST-t.

Demeter Péter Autó

Ford Fiesta-teszt: a kisebb már nem kevesebb

A városi kisautóké alapvetően egy józan kategória. Egy-két utassal és némi csomaggal is kényelmes járművek, felesleges rongyrázás nélkül. A Ford viszont most olyan szinten “díszítette fel”, többek között elektronikus technológiával, az új Fiestát, ami ebben a szegmensben pár éve még szóba sem jöhetett volna.

Autó

Videó: Színre lépett a románok Ken Blockja

Különleges módját választotta az ünneplésnek a Ford romániai részlege annak apropóján, hogy a Craiovában működő motorgyártó komplexumban elkészült a 400 ezredik hajtómű a létesítmény 2012. májusi indulása óta.

hvg.hu Autó

Tóba zuhant egy Ford Fiesta a rali-vb mexikói futamán

Veszélyes helyzetet úszott meg ép bőrrel Ott Tanak és navigátora a rali-vb (WRC) idei szezonjának harmadik futamán, a Mexikó-ralin, amikor irányíthatatlanná vált Ford Fiestájuk az útról letérve egy tóba esett.

hvg.hu Autó

Így varázsol a gymkhana-fenegyerek Ken Block – videó

Ken Block, az amerikai autósport fenegyerek igazi csemegével örvendeztette meg a már kultikusnak mondható Gymkhana-videósorozat rajongóit: a legutóbbi, a sorban a hatodik film egyedi, sisak- és lábtérkamerával, illetve egyéb nyalánkságokkal megspékelt változatát adta közre.

hvg.hu Autó

Videó: másfél percenként kész egy új Ford

A gyártási folyamat másodpercre ki van számolva, így most egy 86 másodperces videóban mutatják be a Ford illetékesei, hogy miként lesz csupasz alvázból kész autó.

1 2

A címlapról ajánljuk