MTI Itthon

Nem mutatkozik a nagyobb szülési kedv

Kevesebb gyerek született 2018 első három hónapjában, mint 2017 azonos időszakában. Kevesebben is haltak meg, így a népesség természetes fogyása csökkent – közölte a Központi Statisztikai Hivatal.

MTI Itthon

Mikrocenzus: a számlálóbiztos háromszor csenget

Három alkalommal próbálják felkeresni a Központi Statisztikai Hivatal munkatársai azokat a háztartásokat, amelyeket a mikrocenzusban kijelöltek, de a címükről nem érkezett be az interneten kitöltött kérdőív.

hvg.hu Gazdaság

A KSH szegénységi mutatóival trükköztek tavaly

Az állam a statisztikák megváltoztatásával azt a látszatot kelti, hogy a fogyasztás visszaállt a válság előtti szintre. A romák helyzete semmit sem javult, pedig ők a legveszélyeztetettebb réteg a szegények között.

hvg.hu Gazdaság

Számítási varázslattal megfelezik a szegények számát

Egy számítási módszertani módosítással a Központi Statisztikai Hivatal megfelezheti a Magyarországon élő szegények számát, tehát szó sincs arról, hogy egyik évről a másikra radikális eredménnyel számolná fel a kormány a szegénységet. Akár kétmillió főt is kisorolhatnak a szegények rétegéből, pusztán azzal, hogy átírják a minimális ételbevitel értékét.

MTI / hvg.hu Gazdaság

Rétvári egy másik mozit néz a szegénységről

Több mint 200 ezerrel kevesebben vannak, akik ki vannak téve a szegénység kockázatának az Emmi államtitkára szerint. Azok az adatok, amik arról árulkodnak, hogy mekkora probléma a szegénység Magyarországon, nem szerepelnek a nyilatkozatban.

MTI Gazdaság

Milliárdokat szórtunk el borravalóra és hálapénzre

Tavaly 8,4 milliárd forint borravalót és 8,3 milliárd forint hálapénzt adtunk ki a kezünkből, utóbbi legnagyobb részét, 4,1 milliárd forintot a kórházi orvosok kapták - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adataiból.

1 2 3

A címlapról ajánljuk