#Milla

Hercsel Adél Kult

Peer Krisztián: "Valahol mindannyian a szüleinkkel és a szexualitásunkkal küzdünk"

Egy hirtelen jött, végzetes agyhártyagyulladásban 25 évesen meghalt a barátnője – a költészet napjára megjelenő, 42 című új kötetében a saját gyászfolyamatát kottázta le, s tért vissza ezzel másfél évtized után a magyar irodalomba. Peer Krisztián egyébként nem érti, miért gúnyolódnak sokan Semjén Zsolt, Fekete György versein, hiszen "a dilettáns költő elvileg jó szándékú ember, hiszen verset akar írni, nem pedig lopni".

Dercsényi Dávid - Kálmán Attila Itthon

"Sokkal átélhetőbb ez a szerveződés" – Miért szólnak manapság nagyobbat a tüntetések?

A civil tüntetéseknek nincsenek arcai, nincsenek régi értelemben vett értelmiségijei – állítja a mozgalmak kutatásával foglalkozó Mikecz Dániel politológus. Különösen olyan emberek szimpatizálnak és támogatják ezeket a szerveződéseket, akik proaktívak, a hétköznapokban sok döntést hoznak, elutasítják a hierarchiát és a politikai autoritást. Ha alternatívát akarnak felmutatni, a szervezőknek nemcsak a készenléti állapotot kell fenntartaniuk, hanem többet kell mondaniuk annál is, hogy normálisan működő államot szeretnének.

MLF Itthon

Gyurcsányék sem kérnek a Bajnai-párt lázadójából

Augusztus végére tolta a Szolidaritás a Kónya-ügy megoldását. Az egyesület ugyanis nyár végén dönt majd a szervezet jövőjéről, igaz, szerdai közleményükben elítélték vezetőjük, Kónya Péter Együttet bíráló szavait. A Bajnai Gordon által indított Együttet Kónya taktikázása miatt belső ellentétek feszítik, ami a párt politikusai szerint Gyurcsány Ferenc malmára hajthatja a vizet. A DK viszont elzárkózott Kónya átvételétől.

sabater Nyüzsi

Civil=jó, párt=rossz?

Egyszer és mindenkorra le kell számolni azzal az illúzióval, hogy ami civil, az jó, ami pedig pártpolitika, az rossz. A „civil” nem minőségjelző, hanem kategória: attól még, hogy valami civil és politikával kapcsolatos, lehet béna, rossz és kínos.

Zubor Zalán Itthon

"Nem a baloldalon van a vákuum" – megújulhat-e az ellenzék?

Merre tart a magyar politika? A bal- vagy a jobboldalon jelenhetnek meg új szereplők, előállhat-e egy magyar Beppe Grillo vagy Janusz Palikot? Több vagy kevesebb populizmusra van igény? Lehet az LMP-ből középpárt? A hvg.hu a rendszerkritikus ellenzéki pártok lehetőségeiről kérdezett a parlamenten kívüli politizálásban jártas szakértőket.

MTI Itthon

Juhász Péter: még megvan a Milla, bár semmit sem csinál már

Nincs hivatalos döntés a Milla Egyesület megszűnéséről – így reagált Juhász Péter az ezzel kapcsolatos hírekre. Az egyesület elnökségi tagja szerint a megszűnésről szóló hírt azon tizenkét ember közül rakta fel valaki, akinek van hozzáférése a weboldalhoz.

hvg.hu Itthon

A készenlétisek lapítottak, miközben megverték az Index videósát

A Kúria szerdai ítélete szerint a rendőrség mulasztás követett el annak a vizsgálatnak a során, amelyet az Index videósa elleni szélsőjobbos támadás és az elmaradt rendőri intézkedés miatt indítottak – közölte a Helsinki Bizottság jogvédő szervezet. A jelen lévő készenléti rendőrök semmit nem tettek az újságírók megvédéséért.

hvg.hu Itthon

A 4K! trollkodott egyet a Millával

Elsiratta az MSZP-vel és Gyurcsánnyal lepaktáló Együtt-tagokat, a Millát és a Szolidaritást a 4K! mozgalom, még emléktáblát és koszorút is elhelyeztek.

hvg.hu Itthon

Juhász Péter: Mesterházy nem alkalmas a közös lista vezetésére

Bajnait alkalmasnak tartotta, Mesterházyt viszont nem a közös lista vezetésére Juhász Péter, a Milla elnöke, ezért ajánlotta fel a lemondását. Mint mondta, Bajnait továbbra is "nagyon jó csávónak" tartja, de szerinte már ő is megkopott a folyamatban, ezért harmadik embert javasolt.

hvg.hu Itthon

Juhász Péter felajánlotta lemondását

Juhász Péter, a Milla vezetője közölte: felajánlotta a lemondását az őt az Együtt 2014 elnökségébe delegáló Együtt Egymillióan Platformnak, és biztosan nem fog egy listán szerepelni Mesterházyval és Gyurcsánnyal. Szigetvári Viktor, az Együtt-PM társelnöke eközben arról beszélt: nincs még végleges döntés Juhász Péter lépésével kapcsolatban, és cáfolta, hogy eldőlt volna, a Juhász Péter vezette Milla Platform kilép az Együtt-PM Szövetségből.

K.Á. Itthon

A parlament helyett a Facebookban bíznak az új magyar mozgalmak

Nem bíznak a politikai intézményekben, rendkívül pesszimisták, de politikailag extrém mértékben aktívak azok a Facebook-felhasználók, akik a különféle új ellenzéki mozgalmak oldalait követik. A Political Capital és a brit Demos UK közös kutatásából kiderül, hogy az interneten aktív választók leginkább Bajnai Gordon köré tömörülnek, és még a Kétfarkú Kutya Párt hívei is nagyobb arányban mennének el szavazni, mint az átlag magyar.

Kovács Áron - M. László Ferenc Itthon

Rogán a millás Juhásszal mérkőzhet meg - itt van Bajnaiék listája

Hét fővárosi választókerületben mutathatja meg az Együtt-PM pártszövetség, mit érnek a képviselő-jelöltjei. Vidéken több necces kerületben mérkőzhetnek a Fidesszel és a Jobbikkal. Összeszedtük, kiket indít Bajnai Gordon szervezete az ország 31 választókerületében.

1 2 3 4 5 6 7 8
Új Kolodko-szobor Budapesten: Ferenc József függőágyban lazul a Szabadság hídon

Új Kolodko-szobor Budapesten: Ferenc József függőágyban lazul a Szabadság hídon

Gulácsi hosszabbított a Leipziggel

Gulácsi hosszabbított a Leipziggel

Kutatók: a testmozgás segíti a felépülést a hosszan tartó Covid-19 tüneteiből

Kutatók: a testmozgás segíti a felépülést a hosszan tartó Covid-19 tüneteiből

Putyin szerint olyan hatásos a Szputnyik V, mint egy Kalasnyikov

Putyin szerint olyan hatásos a Szputnyik V, mint egy Kalasnyikov

2034-ig maradhatnak a Habony ismerősének pékségei a BKV területén

2034-ig maradhatnak a Habony ismerősének pékségei a BKV területén

Százéves korában meghalt Jegor Ligacsov, a szovjet alkoholtilalom ötletgazdája

Százéves korában meghalt Jegor Ligacsov, a szovjet alkoholtilalom ötletgazdája

Koponyák, fogak, csontok – rendkívüli felfedezés egy Rómához közeli barlangban

Koponyák, fogak, csontok – rendkívüli felfedezés egy Rómához közeli barlangban

Újra lesz orvosi rendelő Vízivárosban

Újra lesz orvosi rendelő Vízivárosban

A címlapról ajánljuk