Így főzd a rizsedet, ha jót akarsz - ilyen a rizsfőzés rituáléja a Nobu séfje szerint
A séf elárulja, hogyan főzzünk tökéletes fehér rizst.
A séf elárulja, hogyan főzzünk tökéletes fehér rizst.
Lehet variálni egy felső polcos étteremlánc menüsorában, vagy az főben járó vétek? Honnét tudja egy ázsiai kulináriát szolgáló étterem beszerezni az alapanyagait Budapesten, és hogy lesz a megoldás végül Spanyolország? Ezekről és sok másról faggattuk a Nobu Budapest séfjét, Schreiner Gábort, közben azt is megkérdeztük, hogy a halak filézése közben milyen gyakran vágja meg a kezét.
Az infláció befolyásolhatta a bevétel- és profitnövekedést, ám az így is jelentősnek mondható.
Az egykori producer, illetve filmipari kormánybiztos özvegye az örökség utolsó darabjától, az Erzsébet téri Nobu luxusétteremben lévő részesedésétől is megválik.
A budapesti Erzsébet téri Nobu ledolgozta 2020-ban összejött adósságát is.
A színész válófélben van, ami alaposan megnöveli a kiadásait.
Ugyan a Nobu várhatóan nem jut a fánkozó sorsára, de azzal számolnak, hogy a forgalom még jó ideig nem tér vissza.
Andy Vajna halála után a NER hivatalosan is kipucolta a padlás egy részét: a TV2, a csatorna műsoridejét értékesítő atmedia és a tévének műsorokat gyártó IKO egyaránt Mészáros Lőrinc bizalmasához került, a kaszinókról és a többi cégről viszont nem lehet tudni semmit, a Vajna-birodalom ezen része ugyanis egy offshore vállalkozásban végződik. És hogy mi lesz az özveggyel? Egyelőre annyi elmondható, hogy vannak Vajna Tímeánál sokkal rosszabb helyzetben lévő emberek is.
Az elmúlt öt évből 2018 volt a második, amikor a Nobut üzemeltető cég profittal zárt.
Ügyvezető lett Vajna Tímea abban az éttermet üzemeltető cégben, amelyet Andy Vajna 2009 óta vezetett.
Hír nincs az örökségről, de néhány napja megjelent egy hír a Nobu étteremmel kapcsolatban.
A főzés szeretete, végtelen lelkesedés, alázat, szenvedély és egy kiváló csapat - ez a kulcsa egy sikeres gasztronómiai birodalom felépítésének – vallja Nobu Matsuhisa mester, a NOBU étteremlánc névadója és társtulajdonosa, aki a napokban Budapesten járt, s interjút adott a hvg.hu-nak a Hospice Alapítványt támogató jótékonysági vacsoraesten.
Nem derül ki a híradásokból, tanácsadói mennyire prognosztizáltak az ausztrál James Packernek az eljövendő telekre hasonló sarkköri hideget, mint az idei év eleji, de a dúsgazdag milliárdos egy ütős lélekmelegítő, a saját prémium vodkája piacra dobására készül. Teszi ezt nem kis durranással, mivel az ital reklámarca Robert de Niro lesz.
Mostantól Budapest néhány éttermének bejáratához új tábla kerül, ami kivételesen nem egy hazai vagy nemzetközi kalauz elismerését jelzi. A sárga nárciszos logó világszerte a súlyos betegekkel foglalkozó intézmények szimbóluma.
Növekvő kereslet az üzlethelyiségek iránt, egyre több irodabérlő az Oktogonon túl: 2013-ban megmozdul az Andrássy út ingatlanpiaca: számos új cég jelent meg a kiskereskedelemben, rendeződni látszik az egykori Balettintézet épületének sorsa és egyre több cég választja székhelynek a klasszikus bérpalotákat – derül ki a CBRE pillanatfelvételéből.
Minden együtt a Torkos Csütörtökre, jelentették a szervezők már két nappal ezelőtt, amikor lezárult a regisztráló éttermek listázása. Az idei akcióhoz 850 vendéglátóhely csatlakozott országszerte.
Mostantól már igazán a magyaroké a terep a Nobu Budapestben. Lloyd Roberts executive chef és Christina Hansen restaurant manager egyéves szerződésének lejártával átvette a hazai csapat az étterem vezetését.
Megtörtént hát, elmentünk, ettünk és megírtuk. Röviden: a Nobu jó. Hosszabban: a Nobu a legjobb. És nem is annyira drága, de bort inkább igyon mindenki otthon.
A magyar Nobu étterem körüli hajcihő már hónapokkal a valódi nyitás előtt megkezdődött, amikor a névadó séf, Macuhisza...