Németh András Világ

Svédország választott, nem történt földcsuszamlás

Bár a hagyományos svéd nagy pártok vesztettek támogatottságukból, a szélsőjobboldali Svéd Demokraták nevű párt az előrejelzettnél jóval kevésbé tört előre a vasárnapi parlamenti választáson. Az első helyen a szociáldemokraták végeztek, akár maradhat is a jelenleg is kormányon lévő baloldali koalíció.

hvg.hu Világ

Svéd választások: ellentmondó exit poll eredmények

Az első exit pollok szerint kisebb mértékben növelte támogatottságát a bevándorlásellenes populista svéd párt, a Svéd Demokraták, mint ahogyan várták. Az egyik poll szerint a Svéd Demokraták 16,3 százalékot, egy másik szerint 19,2 százalékot kaptak.

hvg.hu Világ

Ez az a svéd hegy, amely a meleg miatt már nem az ország legmagasabb pontja – videó

Az Északi-sarkkör közelében található Kebnekaise déli csúcsának tetején lévő gleccser jó ideje évi egy métert olvadt, a mostani hőhullám pedig felgyorsította ezt a folyamatot, júliusban naponta 14 centiméterrel csökkent a hegy magassága. Így a déli csúcs már alacsonyabb, mint a Kebnekaise szilárd kőből álló északi csúcsa. A részletes magyarázatért nézze meg az Euronews videóját!

hvg.hu Világ

Így akadályozott meg egy deportálást egy svéd diáklány

Egy diáklány a göteborgi repülőtéren megakadályozta, hogy visszaküldjenek Afganisztánba egy menekültet, mert szerinte a férfira biztos halál vár hazájában. A gép indulását késleltető akció igencsak megosztotta a gépen utazókat.

1 2 3 4 5 6 7
35

A címlapról ajánljuk