Sztrájkolnak a Starbucks dolgozói Amerikában, mert betiltották a mintás ingeket
Hétfőtől új öltözködési szabályokat vezetett be a kávézólánc, ami sokaknak nem tetszik.
Hétfőtől új öltözködési szabályokat vezetett be a kávézólánc, ami sokaknak nem tetszik.
Legyen fekete, mint a pokol, erős, mint a halál, édes, mint a szerelem – tartja egy török közmondás a kávéról. Manapság jóval több rétege van egy igazán jól elkészített feketének; a már-már zavarba ejtő információáradatban a HVG Kávészótára jó útmutató lehet.
Elsőre egyszerűnek tűnhet az egyik legújabb humanoid robotra bízott kávéfőzős feladat, ám a részletek ismeretében már sokkal ígéretesebb a Figure 01.
A Hogyan készítsünk tökéletes kávét otthon? című könyv szerzője, James Hoffmann barista világbajnok segít az eligazodásban. Részlet.
Még nem mindig sikerül szívecskét varázsolnia a tejeskávé tetejére.
A kávéra ma nem lehet csupán reggeli rutinként tekinteni – bár valójában sosem lehetett. A kávé és annak elkészítése egy összetettebb művészet és tudomány, ami folyamatosan fejlődik. Magyarország egyik legelismertebb szakértőjével, a Bányai kávé egyik partnerével, Tóth Sándorral a baristáktól elvárt elképesztő tudásról és elvárásokról, a magyar kávéházak helyzetéről és minőségéről, valamint a kávéitalokról beszélgettünk. És megtudtuk azt is, hogy vajon rendben van-e, ha alkoholt kevernek kávéval.
A kávékirály a YouTube-on és az Instagramon is aktív, videóit milliók nézik.
Óránként 90 kávét képesek elkészíteni azok a robotbaristák, amelyeket a dél-koreai Dal.komm Coffee kávéházlánc állított szolgálatba 45 kávézójában üzletközpontokban, iskolákban, vállalati kantinokban és egy repülőtéren.
A hazai kávé- és bárvilág március 3-4-én az Akvárium Klubra és a Gerbeaudra fókuszált. Az idei KávéBár Bazár rendezvény keretében nem csak számos kiállító és program várta a vendégeket, de négy országos szakmai verseny is zajlott.
Tavaly májusban a séfek európai versenye, idén júniusban a baristák révén került Budapest a nemzetközi gasztrotérképre – de legalábbis a kávévilág fókuszába.
Újabb szakmát vághatnak haza a gépek: elkezdte világhódítónak szánt útját egy robotbarista, amely megszünteti a sorban állást a kávékért.
A kávé, bár a legtöbb ember mindennapi betevője, bizonyos fajtái – például az elefántok vagy a cibetmacskák által megemésztett különlegességek - a mai napig a luxus kategóriába tartoznak.
A táncoló Starbucks baristát nem lehet nem kedvelni.
Ötven kiállító, több száz termék, megannyi kóstoló, látványos bemutatók, országos versenyek és érdekes előadások - immáron hetedik alkalommal rendezik meg február 20-21-én a hazai kávé-és bárvilág meghatározó eseményét a Corinthia Hotel Budapest termeiben.
Az anyósülésen egy kávéfőző ül a Japánban nemrég elindult új taxitársaság autóiban.
Ötven kiállító, több száz kávés termék, borok s párlatok kóstolója, versenyek és előadások a VI. KávéBár Bazáron február 21-22-én a budapesti Corinthia Hotel termeiben. A kiállítás nemcsak a szakmabelieknek, hanem a fogyasztóknak is rengeteg újdonságot, ínyencséget és látványos programokat kínál. Kávészenvedélyen innen s túl még megtudhatjuk, mi az a cascara, mire jó a kakaóhéj, melyek a világ legjobb rumjai, hogyan kóstoljunk konyakot, pálinkát.
Szeptember végén számos országban ünneplik a kávé világnapját. Ilyenkor a kávézók és kereskedések akciókkal, különleges fajtakóstolókkal, különféle kávéitalokkal, izgalmas programokkal várják a vendégeket Európa-szerte és a tengerentúlon. Budapesten szeptember 28-án, vasárnap lesz a kávéünnep.
Ha csak annyit írunk a 30-as évei közepén járó szakemberről, hogy a 2007-es barista-világbajnokság (WBC) nyertese, azzal nagyon keveset állítunk, ugyanis Hoffmann igazi reneszánsz embernek és két lábon járó lexikonnak számít, aki könyvet ír, mikropörkölőt alapít, eszpresszógépet fejleszt, közösséget szervez, előad, járja a világ kávéskonferenciáit, kedvenc területének legkülönbözőbb aspektusait vizsgáló blogja pedig a kávéaficionadók online Bibliája. A HVG Kávé & Csoki Plusz számára Londonban adott interjút – természetesen egy csésze kiváló eszpresszó mellett.
Az idén ötödik alkalommal kerül sor a hazai kávé-, párlat- és borvilág kiemelkedő eseményére, a Kávébár Bazárra. A rendezvény nemcsak a szakmabelieknek, de a fogyasztóknak is rengeteg újdonságot, különlegességet és látványos programot kínál. Ezen a hétvégén 30 kiállitó több mint 100 terméke - kávék, párlatok, borok, desszertek - várja az érdeklődőket a Corinthia Hotel Budapest termeiben.
A kávé a világon a legtöbbet fogyasztott italok egyike, mégis kevesen ismerik történetét, fajtáit, kultúráját, elkészítésének módjait. Felkelünk reggel, jó esetben már vár minket egy adag lefőzött fekete, amit csak meg kell melegíteni, vagy kikeverünk egyet, amit a mikróba kell bedobni, és már ihatjuk is. Hova és kihez forduljunk, ha ennél igényesebb kivitelezésre vágyunk?