#biológiailag lebomló








 

"A fenntartható vendéglátás legfontosabb lépése, hogy kezdjék el"

Az étterembe járók igénye megnőtt az egészségesebb és környezetet kevésbé terhelő ételekre, ráadásul a koronavírus-járvány most lökést adott olyan szemléletváltásnak is, mint az alapanyagok helyi termelőktől beszerzése. Ezekről, vagyis a zöld vendéglátásról beszélgettünk Szabó Eszterrel, a Felelős Gasztrohős Alapítvány kommunikációs vezetőjével, és Patai Zoltánnal, a NetPincér ügyvezetőjével.

Dobos Emese Dobos Emese


Narancslevet öntünk az óceánba a lebomló műanyagokkal
 

Narancslevet öntünk az óceánba a lebomló műanyagokkal

Zavaros a biológiailag lebomló műanyagok meghatározása és az is, mit csinálhatunk velük használat után: mennyire nyújtanak megoldást a műanyagproblémára a bio alapú és a komposztálható alternatívák, ha ugyanúgy egyszer használatos termékek készülnek belőlük?

hvg.hu hvg.hu


Mit szólna ahhoz, ha a leves után a tányért is meg kellene ennie?
 

Mit szólna ahhoz, ha a leves után a tányért is meg kellene ennie?

Soha nem esett még annyi szó a csomagolásról, mint mostanában, 2021 januárjától pedig búcsút kell vennünk számos egyszer használatos műanyag terméktől. Egyre ismertebbek és népszerűbbek az ehető tányérok, poharak és evőeszközök, amelyeket elfogyaszthatunk, vagy komposztálhatunk. Van, aki szerint ez mentheti meg a világot a műanyaghulladéktól, mások szerint viszont ez távolról sincs így.

Dobos Emese Dobos Emese




Olyan sörösüveg jön, amilyet még nem láttunk
 

Olyan sörösüveg jön, amilyet még nem láttunk

A dán Carlsberg sörgyártó a világon először biológiailag lebomló üveget fejleszt. A fenntartható forrásból származó fa-, illetve papírrostokból készülő sörösüveg a hírek szerint nagyon könnyű lesz és három év múlva már be is vezethetik.

hvg.hu hvg.hu