szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Októbertől háromféle környezetbarát csomagolóeszközzel találkozhatnak a vásárlók az áruházlánc gyümölcs- és zöldségrészlegén.

Zhvg
A világ egyik legsürgetőbb problémája a környezet védelme, a klímaválság, a fenntarthatóság. Ezekre nekünk különös figyelmet kell fordítanunk, ezért kiemelt helyen is kell kezelnünk. Innen új alrovatunk címe is: Zhvg.
Friss cikkek a témában

Környezetbarát, többször használatos, könnyen tisztítható, egyszerre hat termék tárolására is alkalmas gyümölcs- és zöldségtáskákba, valamint mosható, háromdarabos, könnyen szállítható retasakokba és 100 százalékban lebomló, biológiai alapanyagokból készült, házilag is komposztálható zacskókba rakhatjuk a gyümölcsöket és a zöldségeket mostantól az Auchan magyarországi áruházaiban.

Októbertől változik a termékek lemérése is az összes Auchan áruházban, ugyanis minden esetben a vásárló maga döntheti el, hogy a már megszokott lehetőséget választja az egyszer használatos műanyagzacskóval, vagy esetleg a sokkal környezettudatosabb alternatívák mellett teszi le a voksát. A mérésnél külön gomb segíti a vevőket, ha a fenntarthatóbb megoldást választjuk, de lehetőség lesz a csomagolásmentes mérésre is, amelynél akár a mosható tasakokat is alkalmazhatjuk.

Az Auchan egyébként már áprilistól kivezette az egyszer használatos műanyagokat a termékkínálatukból, így a műanyag tányérok, szívószálak, fültisztító pálcikák helyett már csak olyanokat kínálnak, amelyek fából, papírból, cukornádból vagy bambuszból készülnek. Az áruházaikban már elérhető a bevásárló kartondoboz, amely nemcsak a vásárlás során bizonyul hasznosnak, hanem otthoni tárolásra is alkalmas. De szintén a zöld törekvések közé sorolhatjuk a mosható szilikonfedőket is, amelyeket a tejtermékeknél használhatunk.