#cégportré



Így működik egy hipermodern fogászati klinika Magyarországon
 

Így működik egy hipermodern fogászati klinika Magyarországon

Tóka József soproni fogászata egyszékes rendelőként indult 1987-ben, mára viszont az ország legnagyobb fogászati magánkórháza lett, ahová reggel a páciens beteg fogakkal bemegy, délben pedig akár implantátumokkal rögzített teljes fogazattal távozhat. Tóka József édesapja is orvos volt, ő pedig ma a fiával együtt vezeti a klinikát, megmutatták, hogyan. Videó.


Unikalitásuk a komplexitás – Mire képes a csúcstechnológia a fogászatban?
 

Unikalitásuk a komplexitás – Mire képes a csúcstechnológia a fogászatban?

A jövő fogorvoslásával találkoztunk Sopronban a Dentalklinik Dr. Tóka Kft. fogászati klinikán, ahol a csúcstechnológiát alkalmazzák a fogorvoslás minden ismert ágában. A vállalkozás egy egyszékes rendelőként indult 1987-ben, mára az ország legnagyobb fogászati magánkórháza. Ha reggel a páciens beteg fogakkal bemegy, délben akár implantátumokkal rögzített teljes fogazattal távozhat. Tóka József édesapja is orvos volt, ma pedig már fiával együtt vezeti a fogászati klinikát, megmutatták, hogyan. Videó.

Tiszóczi Roland - Csányi Nikolett Tiszóczi Roland - Csányi Nikolett

Szadáról kapja izmai építőelemeit a fitneszvilág java – a BioTechUSA gyárában jártunk
 

Szadáról kapja izmai építőelemeit a fitneszvilág java – a BioTechUSA gyárában jártunk

Gyógyszeripari technológiát is alkalmaz a fitneszvilágban és hobbisportolók körében népszerű étrend-kiegészítők és speciális élelmiszerek európai éllovasa, ami, bár a neve amerikai gyökerekre utal, történetesen egy magyar családi cég. A BioTechUSA első alkalommal tárta ki ki üzemének kapuját a nyilvánosság előtt: v-blenderek, portöltők, kapszulázók, állagok és ízek: pillantson be velünk a fehérjeporok, proteinshake-ek, vitaminok és speciális élelmiszerek szadai boszorkánykonyhájába!






 Amikor pörkölünk, az egész város tudja - új irányból jutna vissza a reggeli bögrénkbe a Maci kávé
 

Amikor pörkölünk, az egész város tudja - új irányból jutna vissza a reggeli bögrénkbe a Maci kávé

Egykori kapacitásának már csak töredékét kihasználva, de még ma is pörkölik a cikóriát és gyártják a Maci kávét abban az üzemben, amit egykor a Monarchia egyik legnagyobb pótkávés multicége épített fel az osztrák határtól egy kőhajításnyira, és aminek termékei még a szocializmus évtizedeiben is ott voltak jóformán minden konyhában. A svájci-magyarból tavaly teljesen magyarrá váló Multi-Cikória Kft-nél már leporolták a Maci kávé elmúlt évtizedekben elhanyagolt brandjét: a cukor-, koffein- és laktózmentes változatok célpontjában a tudatos fogyasztó áll, de sokat várnak a cikória egyik nagyon jó élettani hatású összetevőjétől is. Csak ki kell bekkelni a drágulást, behúzni egy fejlesztési pályázatot, és polcra kerülni a nagy kereskedelmi láncoknál.



Nem találtak szimpatikus müzlit, hát csináltak ők egyet
 

Nem találtak szimpatikus müzlit, hát csináltak ők egyet

A Hester’s life reggelijei egy dietetikus és egy grafikus konyhájából indultak, mára pedig díjnyertes termékekké váltak. Mivel datolyával édesítenek – ami elég ritka a piacon –, nem csak itthon van kereslet a házi fejlesztésű termékekre. A Hester’s veszprémi gyárában jártunk, ahol az alapítók a vállalkozás életének nehézségeiről is meséltek.

Kákos Anna Kákos Anna



 

"Bármit is csinálunk, az eladási listákat a sajtburger vezeti"

Ne süsd túl a húst, tedd finom buciba, tegyél bele egy kis szószt, esetleg adj hozzá sült krumplit – Jancsa Jani ennek a receptnek a tökéletesítésével töltötte az elmúlt évtizedet. A szakmai és üzleti siker azonban nem volt elég: társaival új receptek kipróbálására vállalkoztak, mielőtt beütött a világjárvány. A Bamba Marha alapítóival beszélgettünk arról, érdemes volt-e elhagyni a járt utat, és mi vár rájuk az újranyitás után.



Akiknek bejött a járvány: belestünk a Kifli.hu végeláthatatlan raktárába
 

Akiknek bejött a járvány: belestünk a Kifli.hu végeláthatatlan raktárába

Épp csak kinyitott Magyarországon a cseh hátterű netközért, a Kifli.hu, mikor beütött a járvány, megtízszerezve a rendelések számát. A pandémia azonban messze nem az egyetlen hajtóerő: a magyar élelmiszer-e-kereskedelemben még rengeteg potenciál van, a Kifli.hu-nál akár három számjegyű éves növekedéssel számolnak középtávon - mondta el a hvg.hu-nak Peter Klekner ügyvezető.


 

"Egy egoista ember nem való vállalkozónak"

Ki akarna szoftvert vásárolni egy 70 évestől? – vallja Kulcsár Tibor, a Kulcs-Soft alapítója, aki 25 év után adta át a stafétát Szabó Ervinnek, amikor magát már a fejlődés gátjának látta. Mi lett azóta az egy kisszobában indult egyszemélyes bt.-ből tőzsdén jegyzett, milliárdos árbevételű céggé változott Kulcs-Softból, és mivel foglalja le magát az alapító, hogy el tudjon szakadni tőle? Rendszerváltókból generációváltók 1. rész


Ha nem elég, hogy pukkan és szénsavas: mitől lesz minőségi egy pezsgő?
 

Ha nem elég, hogy pukkan és szénsavas: mitől lesz minőségi egy pezsgő?

Ha szilveszter, akkor pezsgő: de mitől is jó egy ilyen ital? Mit jelentenek a címkén olvasható kategóriák, és miért kerül olyan sokba egy jóféle champagne? A Vinagora nemzetközi borversenyen idén a legjobb pezsgőnek járó Champion díjat elnyerő Pannon Imperial Extra Dry készítőjénél, a Garamvári pincészetben jártunk utána, és azt is megtudtuk: a kivétel hogyan erősíti a szabályt.


Ha semmi nem jön össze, legalább legyen dupla a hús: a Zing története válságtól válságig – videó
 

Ha semmi nem jön össze, legalább legyen dupla a hús: a Zing története válságtól válságig – videó

Susánszky Ádámot a válság vette rá arra, hogy belevágjon a hamburgerkészítésbe, mára a két nagy lánc után neki van a legtöbb burgerétterme Magyarországon. A Zing alapítója bevezetett minket a kulisszák mögé, megmutatta, hogyan készülnek burgereik, és arról is beszélt, miként vészelik át a mostani krízist.

Gyükeri Mercédesz - Csányi Nikolett - Ká Zoltán Gyükeri Mercédesz - Csányi Nikolett - Ká Zoltán