szerző:
T.S.

A 27 éves marbellai fiatalember az ügyvédi talárt cserélte fel a szakácsköténnyel, nagyon úgy tűnik, hogy jól döntött.

  Fernando Alcalá máris a 2019-es év felfedezettjének számít, ugyanis a nemrég véget ért nemzetközi szakácstalálkozó és konferencia, a 17. Madrid Fusión bírálóbizottsága a jelöltek közül őt választotta a Cocinero Revelación-díjra érdemesnek. Az elismerést 2004 óta minden évben annak a 30 éven aluli szakácstehetségnek ítélik oda, aki a közelmúltban nyílt éttermével a kezdeményező bátorságot és a fiatalos teljesítőképességet legjobban igazolja.

©

Ilyennek ítélték meg Fernando Alcalá éttermét a Kava-t, amelyet 2017-ben nyitott a Costa del Sol egyik legkedveltebb városában, Marbellán. A családi gasztrobárt – vagy ahogyan ők hívják, gasztrokocsmát – nagybátyjával, Antonio Alcalával együtt viszi. Fernando nem akármilyen előzménnyel kezdett kulináris vállalkozásba. Egy jól menő zürichi ügyvédi irodában dolgozott, s fiskálisként ígéretes karrier várta Svájcban. Mégsem azt választotta. Visszatért szülővárosába, ahol nagyapjáról, Fernando Alcaláról – aki neves helytörténész és szintén ügyvéd volt – teret is neveztek el. A tér közelében, a hangulatosan berendezett, kiülős-teraszos belvárosi Kava gyorsan a helyiek és a külföldi turisták kedvence lett, pedig étlapján nem szerepel több mint tíz étel. Viszont az ételek frissessége a helyi piac napi beszerzéséből mindig garantált. Nem beszélve az eltalált ízekről, amit Fernando elsődlegesnek tart. A Kava ételei ötvözik az andalúz és a baszk konyhát, amihez társul még a világkonyhából a dél-amerikai és ázsiai kulinária. A multikulturális fogásokhoz a saját kreativitását adja az egyébként teljesen autodidakta séf, aki mindig nagy hódolója volt a gasztronómiának, s utazásai során is előtérbe helyezte a helyi specialitások felfedezését.

©
A Kava gasztrobár nemcsak a hagyományos receptúrák összetételén változtat, pontosabban „egy személyes szitán át szűri őket” Fernando Alcalá szerint, de megjelenésében is „megtöri a szokásos formákat”. Úgy tűnik ez eddig sikerült, mivel tulajdonos-séfje bebizonyította, hogy ügyvédből is lehet sikeres szakács valaki akkor, ha nem csupán rajong a gasztronómiáért, de művelni is tudja. Szívből.                            

Állj mellénk!

Köszönjük a több mint 4000 tagnak és támogatónak, akik idáig
45 millió forinttal segítették munkánkat.
Ha neked is fontos a minőségi újságírás, csatlakozz!
Újraindul a Családi kör

Újraindul a Családi kör

Hiába a leépítések, reklámra ad pénzt az állam az ELTE-nek

Hiába a leépítések, reklámra ad pénzt az állam az ELTE-nek

Szabó Kimmel Tamás: Nekem van egy fejem, azt valaki vagy bírja, vagy nem

Szabó Kimmel Tamás: Nekem van egy fejem, azt valaki vagy bírja, vagy nem

Újraindult Lajcsi büntetőpere, aki az eljárási hibák miatt reklamált

Újraindult Lajcsi büntetőpere, aki az eljárási hibák miatt reklamált

Felbukkant Jeruzsálemben egy 2500 éves lelet, ami emberi vonásokat ábrázol

Felbukkant Jeruzsálemben egy 2500 éves lelet, ami emberi vonásokat ábrázol

Bocsánatkérést követel a mexikói elnök a spanyol királytól a gyarmatosításért

Bocsánatkérést követel a mexikói elnök a spanyol királytól a gyarmatosításért