Sztárséfek ajánlják a tevehúst az Arab-öbölben
Tevecarpaccio, teve burgundi módra, tevehamburger aranyfóliában: az Arab-öböl országai sztárséfek segítségével népszerűsítik a korábban csak a beduinok körében nagyra becsült tevehúst.
Tevecarpaccio, teve burgundi módra, tevehamburger aranyfóliában: az Arab-öböl országai sztárséfek segítségével népszerűsítik a korábban csak a beduinok körében nagyra becsült tevehúst.
Ezzel a felhívással indította el Ferran Adriá, a világhírű spanyol séf azt a versenyt, amelyben olyan kreatívok jelentkezését várja, akik tehetséget éreznek magukban a dizájn, a technológia és az alkalmazások területén, és szívesen hozzájárulnának ötleteikkel a BulliPedia, azaz egy online gasztronómiai enciklopédia létrehozásához.
Amikor különböző népek konyháját, jellemző ételeit vizslatjuk, azokat a kuriózumokat keressük, amelyek máshol nem fordulnak elő. A krumpli, a répa, a marhahús igazán nem tekinthető sajátságosnak, de a forma, amelyben megjelenik már egyedivé varázsolja az ételt. Így vagyunk a tányérhússal is. Már a róla való elmélkedés is felmelegít a hűvösre fordult őszben.
Letették a békéscsabai CsabaPark gasztronómiai központ alapkövét szerdán.
Az idei Budavári Borfesztiválon vasárnap estig a nőké és a hölgy borászoké a főszerep. A borkedvelők most megtapasztalhatják, mit csinálnak másként a nők a szőlőkben, pincékben. A fesztivál díszvendége pedig Portugália, amely borai mellett az ország gasztronómiájával, kultúrájával is bemutatkozik.
A külcsínt tekintve akár középkori kódexnek is nézhetnénk a gasztronómia alkimistájaként emlegetett brit sztárséf, Heston Blumenthal legújabb szakácskönyvét, amelyről minapi prezentációja után jelentek meg az első hírek.
Az európai asztalkultúra teljes átélése nem jelentheti azt, hogy az ember minden új dolgot nekifutásból elutasít. Ennek megfelelően itt az idő, hogy konstatáljuk: a denevér is egy állat és mint ilyen, ehető. Ízlésformáló videó a cikkben.
Ebédidőben szállták meg a végrehajtók a sztárszakács konyháját. Sergio Arola két Michelin-csillagos éttermét e hét keddjén leltározták fel és zárták be.
Fekete gyémánt. Így nevezik azt a fűszert, amiről sokan nem is tudják, hogy „csak” ízesítésre való, és aminek a világpiacán Magyarország szuperhatalom. Az áráról legendák keringenek, pedig nem is a legdrágább fűszer. Szarvasgombából tényleg kevés van, ebben valóban hasonlít a gyémánthoz. És hogy a piacra rámozdult az üzleti alvilág.
Különleges gasztronómiai élményt kínálnak a lakáséttermek, melyek már vidéki nagyvárosokban is megjelentek. Lehetetlen belőlük meggazdagodni, de szerelemből működtetni vagy imázsépítésre használni elsőrangú. Működésük erősen súrolja a legális kereteket, ezért ellátogatni egy ilyen helyre olykor nem nélkülöz konspiratív elemeket.
A Magyar Gasztronómiai Egyesület április 7-én tartotta éves találkozóját, ahol megalapították az Aranyszalag Minőség tanúsítványt, amelyet a valóban kiváló minőségű hazai termékek kaphatnak majd meg. Egyelőre kilenc szerepel a listán, amely ha bővül, az csak nekünk jó.
A medvehagyma szezonja csak néhány hétig tart, de áprilisban Orfű környékén rengeteg van belőle, ezért fesztivált is szerveznek köré.
Március végétől a multis tapasztalatokkal is rendelkező Kókai Erika vezeti a legnagyobb magyar dizájnvásárt, a Wampot. Matheidesz Réka szülési szabadságra ment.
A Kunsági borvidékhez tartozó strázsahegyi pincesor Monor egyik büszkesége. A hegyen mintegy 960 pince található, melyek közül 98 eredeti XIX. századi állapotában, 132 pedig felújított állapotában tekinthető meg. A javarészt családi tulajdonban lévő pincék gyakori helyszínei baráti borozgatásoknak, rokoni összejöveteleknek, disznóvágásoknak. Pataky Zsolt képriportja.
Tökéletes a tésztája. Tökéletes a tortakrém. Tökéletes randisüti. Szexepil. Afrodiziákum. Részletes recept időzítéssel, fotókkal, lépésről lépésre.
Máshol régen felismerték, hogy a csúcsgasztronómia nem pénzkidobás - mondta a Heti Válasznak adott interjúban Széll Tamás, a lyoni Bocuse D'Or szakácsversenyen első magyarként részt vevő és tizedik helyezést elérő séf, aki elárulta, hogyan rohanják le az ellenőrök a versenyzőket, és azt is, hogy mit enne az utolsó vacsoráján.
Több mint ötszáz regionális étel közül választják ki a tíz legkedveltebb osztrák helyi fogást az Ausztria menüje 2013 gasztronómiai versenyen.
Hippiparadicsom, kultúrlokál, zsidó bisztró - bár rengeteg a frissen nyílt, és üresen tátongó hely Budapest belvárosában, ismét találtunk hét új, és teljesen eltérő karakterű gasztroteret, illetve szórakozóhelyet, amely működőképesnek tűnik. Íme, mustránk eredménye.
Sólet: autentikusan szombatra készülne, amúgy bármely ráérős napon, és kitarthat egész hétre. Kis mennyiségben nem érdemes főzni.
Egy mindössze 12 asztallal működő kisvárosi olasz vendéglő, a modenai Osteria Francescana a legjobb étterem Európában a The Daily Meal gasztroportál most megjelent listája szerint - írja a Napi Gazdaság pénteki száma.