Bebukott a Michelin-csillagos séf
Ebédidőben szállták meg a végrehajtók a sztárszakács konyháját. Sergio Arola két Michelin-csillagos éttermét e hét keddjén leltározták fel és zárták be.
Ebédidőben szállták meg a végrehajtók a sztárszakács konyháját. Sergio Arola két Michelin-csillagos éttermét e hét keddjén leltározták fel és zárták be.
Fekete gyémánt. Így nevezik azt a fűszert, amiről sokan nem is tudják, hogy „csak” ízesítésre való, és aminek a világpiacán Magyarország szuperhatalom. Az áráról legendák keringenek, pedig nem is a legdrágább fűszer. Szarvasgombából tényleg kevés van, ebben valóban hasonlít a gyémánthoz. És hogy a piacra rámozdult az üzleti alvilág.
Különleges gasztronómiai élményt kínálnak a lakáséttermek, melyek már vidéki nagyvárosokban is megjelentek. Lehetetlen belőlük meggazdagodni, de szerelemből működtetni vagy imázsépítésre használni elsőrangú. Működésük erősen súrolja a legális kereteket, ezért ellátogatni egy ilyen helyre olykor nem nélkülöz konspiratív elemeket.
A Magyar Gasztronómiai Egyesület április 7-én tartotta éves találkozóját, ahol megalapították az Aranyszalag Minőség tanúsítványt, amelyet a valóban kiváló minőségű hazai termékek kaphatnak majd meg. Egyelőre kilenc szerepel a listán, amely ha bővül, az csak nekünk jó.
A medvehagyma szezonja csak néhány hétig tart, de áprilisban Orfű környékén rengeteg van belőle, ezért fesztivált is szerveznek köré.
A Kunsági borvidékhez tartozó strázsahegyi pincesor Monor egyik büszkesége. A hegyen mintegy 960 pince található, melyek közül 98 eredeti XIX. századi állapotában, 132 pedig felújított állapotában tekinthető meg. A javarészt családi tulajdonban lévő pincék gyakori helyszínei baráti borozgatásoknak, rokoni összejöveteleknek, disznóvágásoknak. Pataky Zsolt képriportja.
Tökéletes a tésztája. Tökéletes a tortakrém. Tökéletes randisüti. Szexepil. Afrodiziákum. Részletes recept időzítéssel, fotókkal, lépésről lépésre.
Hippiparadicsom, kultúrlokál, zsidó bisztró - bár rengeteg a frissen nyílt, és üresen tátongó hely Budapest belvárosában, ismét találtunk hét új, és teljesen eltérő karakterű gasztroteret, illetve szórakozóhelyet, amely működőképesnek tűnik. Íme, mustránk eredménye.
Sólet: autentikusan szombatra készülne, amúgy bármely ráérős napon, és kitarthat egész hétre. Kis mennyiségben nem érdemes főzni.
Karácsony előtt a vízcsapból is hal folyik, meg a halas receptek. A minap azt olvastuk valahol, hogy az ünnepi rántott halat az a nyeretlen kezdő is meg tudja csinálni, aki eddig legfeljebb csak teavizet forralt magának,úgy hogy bátran álljon neki.Tökéletesen megdöbbentünk, és mindjárt eszünkbe is jutott: hányféleképpen ronthatjuk el.
Új bisztró nyílik a régi, pesti zsidó negyed közepén, ahol nem a vallás, hanem a gasztronómia irányából közelítenek a zsidósághoz.
Éppen két éve, hogy a tökéletesnek kikiáltott kocsonya receptjét megosztottuk, és tán szűk esztendeje is hirdettük az igét e komoly téli ügyletben. Igaz, házi áldás helyett hímezgethetnénk falvédő szövegnek: ismétlés a tudás anyja. De csak visszafejlődtünk.
A francia császárrá lett hadvezérről az oroszok neveztek el tortát. Ünnepi asztalra először kereken egy évszázada került. Az édes centenáriumot fél tonnás, Guinness-rekorder gigantikus torta elkészítésével ünnepelték.
A külcsínt tekintve akár középkori kódexnek is nézhetnénk a gasztronómia alkimistájaként emlegetett brit sztárséf, Heston Blumenthal legújabb szakácskönyvét, amelyről minapi prezentációja után jelentek meg az első hírek.
Az európai asztalkultúra teljes átélése nem jelentheti azt, hogy az ember minden új dolgot nekifutásból elutasít. Ennek megfelelően itt az idő, hogy konstatáljuk: a denevér is egy állat és mint ilyen, ehető. Ízlésformáló videó a cikkben.
Március végétől a multis tapasztalatokkal is rendelkező Kókai Erika vezeti a legnagyobb magyar dizájnvásárt, a Wampot. Matheidesz Réka szülési szabadságra ment.
Máshol régen felismerték, hogy a csúcsgasztronómia nem pénzkidobás - mondta a Heti Válasznak adott interjúban Széll Tamás, a lyoni Bocuse D'Or szakácsversenyen első magyarként részt vevő és tizedik helyezést elérő séf, aki elárulta, hogyan rohanják le az ellenőrök a versenyzőket, és azt is, hogy mit enne az utolsó vacsoráján.
Több mint ötszáz regionális étel közül választják ki a tíz legkedveltebb osztrák helyi fogást az Ausztria menüje 2013 gasztronómiai versenyen.
Egy mindössze 12 asztallal működő kisvárosi olasz vendéglő, a modenai Osteria Francescana a legjobb étterem Európában a The Daily Meal gasztroportál most megjelent listája szerint - írja a Napi Gazdaság pénteki száma.
Nem nagyon tudnak elmozdulni a magyarok az év végi gasztronómiai édes pezsgő-virsli kombó alkotta gasztronómiai mélységekből, egy felmérés szerint év végén tízszeresére ugrik a pezsgővásárlás, az eladott mennyiség mintegy 75 százaléka valamilyen édes ízváltozat. Mondjuk ezzel együtt is javulást lehet regisztrálni e tárgyban, hiszen néhány éve még 80 százalék volt az arányuk.