Banki csalás áldozata lett, és úgy érzi, nem hibázott? Varga Mihály öt csapása segít önnek. Vagy nem
Elkésett, tüneti, de látványos az MNB öt csapása, amelyekkel a bankok rovására ütne a kiberkalózokon. Az ügyfeleket továbbra is érheti kár.
Manapság már mindenféle borsos áru konyhai csodaherkentyű és rafinált technológia kecsegtet tökéletes ízhatással. Pedig vannak egyszerűbb, kissé elfeledett, könnyen kezelhető és lényegesen olcsóbb megoldások is ahhoz, hogy ízletes, zamatos, szaftos, s akár fogyókúrás fogások kerüljenek az asztalra. Tökéletesen megteszi például egy sima sütőzacskó.
Ha imádjuk az egészen omlósra sült húst, ha nem szeretnénk órákat eltölteni a konyhában, ha szeretnénk minél kevesebb zsiradékkal sütni, de élvezni az ízeket és aromákat, akkor bizony jól tesszük, ha mindig tartunk otthon sütőzacskót. Nemcsak húsok, de zöldségek, gyümölcsök vagy ezek együttese, kenyér (!), köret és egyéb más fogások is könnyedén elkészíthetőek bezacskózva. Az sem mellékes, hogy egészségesebbek is lesznek így az ételek, hiszen kevés zsiradékkal, illetve gyakorlatilag a saját levükben párolódnak.
Ha ezek az érvek mégsem hatottak, akkor van még egy adunk: a sütés-főzés után nem kell lábast, tepsit súrolni; a hús mellé mindjárt oda lehet rakni a köretet is anélkül, hogy még egy edényt használnánk.
Mielőtt kipróbálnánk pár receptet, érdemes néhány tanácsot megszívlelni.
S akkor most neki is láthatunk. Jöjjenek a receptek.
PÁCOLT CSIRKECOMB LILAHAGYMÁS KRUMPLIVAL
A csirkecombot megtisztítjuk, majd beirdaljuk. Az olívaolajt, villámpác fűszerkeveréket és a fokhagymát összekeverjük, a combokat jól bekenjük vele. Sietős hétköznapokon minimum fél órát, ideálisan és ráérősen két órát állni hagyjuk, de akár egy éjszakát is aludhat a hűtőben.
A burgonyát, lilahagymát és az almát meghámozzuk, gerezdekre vágjuk.
Az összes hozzávalót fogpiszkálóval lyukasztgatott sütőzacskóba rakjuk, bele öntjük a megmaradt páclevet is, lezárjuk a zacskót és sütőlapra tesszük. 180 fokos előmelegített sütőben 50 percre magára hagyjuk. Ezután a zacskó tetejét kivágjuk, és 200 fokon még max.10 percig pirítjuk a combokat.
Variációk:
ZÖLDSÉGES TENGERI HALFILÉ
A megtisztított, papírtörlővel leitatott halat sütőzacskóba rakjuk. A többi hozzávalót alaposan összekeverjük egy tálban és a halra halmozzuk. A zacskót lezárjuk, és 190 fokra előmelegített sütőbe rakjuk 40 percre. Jázminrizzsel vagy burgonyával tálaljuk.
SÜTŐZACSKÓBAN SÜLT VAJAS-TEJFÖLÖS KENYÉR
A langyos tejben lekeverjük a cukrot és elmorzsoljuk az élesztőt. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, a tejfölt, és megolvasztott vajat. A tejben felfuttatott élesztőt is hozzáadjuk, majd elektromos mixerrel, dagasztókarral alaposan kidolgozzuk. Akkor jó tészta, ha elválik a tál falától és hólyagos. Letakarjuk egy konyharuhával és 40-45 perc alatt duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztes deszkán átgyúrjuk, hosszúkás kenyeret formázunk belőle, éles késsel 3-4 helyen bevagdossuk, vízzel megspricceljük és óvatosan, 5-6 helyen kilyukasztott sütőzacskóba tesszük, lezárjuk.
Előmelegített sütőben 190 fokon 40 percig sütjük.
Ha kész, sütő- vagy tortarácsra tesszük kihűlni.
Nagyon finom, ropogós, és sokáig frissen eláll.
A csülköt megmossuk, a bőrét bevagdossuk. A fokhagymát összezúzzuk, beletesszük egy kisebb tálba, ráöntjük az olajt, hozzáadjuk a többi fűszert és elkeverjük. A fűszeres keverékkel jól bedörzsöljük a csülköt.
A lilahagymát megtisztítjuk, és gerezdekre vágjuk.
A csülköt beletesszük a pár helyen kilyukasztott sütőzacskóba a gerezdekre vágott lilahagymával együtt, beleöntjük a fehérbort, és lezárjuk, tepsibe tesszük.
Előmelegített 200 fokos sütőben 1,5 óráig sütjük. Ezután a zacskó tetejét felvágjuk és 20 percig még pirítjuk a csülök bőrét.
Hagymás tört krumplival, párolt káposztával tálaljuk.
Elkésett, tüneti, de látványos az MNB öt csapása, amelyekkel a bankok rovására ütne a kiberkalózokon. Az ügyfeleket továbbra is érheti kár.
Ez egy kormányhatározatból derül ki, amely pénzt utal ki erre.
15 hónap alatt sajátította el a szakmát.
Gyűlöletkeltésre hivatkoznak.