szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Több mint ötszáz regionális étel közül választják ki a tíz legkedveltebb osztrák helyi fogást az Ausztria menüje 2013 gasztronómiai versenyen.

Február 4. és március 17. között az Legjobb Osztrák Vendéglátók (Beste Österreichische Gastlichkeit - BÖG) nevű platform 120 tagja küzd hét kategóriában a legjobbnak járó címért.

Mindenki szavazhat sms-ben tíz legkedvesebb ételére. A hét kategória (hideg és meleg előétel, leves, vegetáriánus főétel, hús, hal és desszert) tíz-tíz legjobbját egy héttagú, Gillau Millau- és Michelin-díjas szakácsokból álló szakmai zsűri díjazza.

"Két szempont a legfontosabb: a felhasznált termékek eredete és a tradíció" - mondta el Toni Mörwald, a BÖG elnöke a szervezet egy csütörtöki sajtótájékoztatón.

A szabályzat szerint kizárólag osztrák alapanyag használható fel, és a fogásoknak egy helyi osztrák kulináris tradíciónak kell megfelelniük. A győztes étkeket az április 16-i Vendéglátói és Gazdasági Fórum gasztronómiai kongresszuson mutatják be.

A www.boeg.at internetes oldalon megtalálhatóak a versenyben résztvevő konyhák és az ételek is - mondta el Harald Meyer, a BÖG üzletvezetője.

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!