Csányi Nikolett Kult

Meggyűlt a bajuk az állambiztonsággal, de az állambiztonságnak is velük - videó

Idén lett 40 éves a vajdasági Tanyaszínház. Az 1978-ban alapított mozgalom olyan helyekre viszi el nyaranta a színházat, ahova amúgy az csak ritkán vagy soha nem ér el. Korábban csacsifogattal, ma már traktorral járják a tanyavilágot. A társulat minden évben kicsit más, de színészeik az Újvidéki Művészeti Akadémia jelenlegi és volt színésznövendékei közül kerülnek ki. Kavillóról a Tanyaszínház Központjából Bácsfeketehegyre a turné első állomására kísértük a társulatot. Videó.

G. M. Itthon

Orbán hívei nem figyeltek a főnökre, amikor Trianon meghaladásáról beszélt

Van bátorság, nemzetközi tekintély, emelkedő pályára állított ország, komoly tervek, tetterő és önbizalom – mondta kormányáról Orbán Viktor a minap. A jelek szerint vannak hívei között olyanok, akik szerint ez akár a határrevízió valamilyen formáját is lehetővé teheti. Pedig a kormányfő elmondta, hogyan viszonyul Trianonhoz.

Gócza Anita Kult

„Én nem adom olcsón a gyűlöletemet”

Papp Sándor Zsigmond előre elárulta, hogy a nemrégiben megjelent Gyűlölet lesz az eddigi „legönéletrajzibb” könyve. Arról is beszélt, hogy az otthon, a családban megtapasztalt romángyűlölet indította el egy másik irányba. Innen kezdtük a beszélgetést is.

Bauer Tamás Itthon

Az átengedett nemzetegyesítés

Nem a határon túliak ügyét engedtük át a jobboldalnak, csak a nacionalista ábrándkergetést. Bauer Tamás írása.

1 2 3 4 5 6 7
13

A címlapról ajánljuk